برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

بیماران قلبی در صدر خطر مرگ و میر در اثر ابتلا به ویروس کرونا

دکتر فرزاد مسعود کبیر روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: برای روشن شدن میزان خطر لازم است بدانیم که به طور معمول زمانی که یک بیمار قلبی به دلیل شدت بالای بیماری قلبی نیازمند عمل جراحی قلب باز می شود خطر مرگ در اثر جراحی قلب باز حدود ۲  درصد است! چنین آمار بالایی زنگ خطر کرونا را با شدت و قدرت بیشتری برای بیماران قلبی به صدا در می آورد زیرا عملا این بیماران در صدر مرگ و میر به دلیل ابتلا به کرونا قرار دارند.

این متخصص قلب و عروق ادامه داد: هرچند میزان مرگ ناشی از کرونا برای جامعه بین ۲ تا ۳ درصد تخمین زده می شود اما تحقیقات انجام شده نشان می دهد که میزان مرگ در برخی گروه ها مثل  افراد مبتلا به بیماری قلبی- عروقی، افراد دیابتی و بیماران دارای سابقه نارسایی کلیوی و بیماری ریوی مزمن و افراد بالای ۶۵ سال به طور چشمگیری بالاتر از افراد جوان و سالم است.  

وی افزود: مدتی است که همه گیری کروناویروس جدید زندگی مردم را ه شدت متاثر کرده است. این بیماری تابحال ۱۹۹ کشور جهان را در نوردیده و موجب ابتلای بیش از ۶۵۰ هزار نفر و جان باختن بیش از ۳۰ هزار انسان شده است.  

مسعود کبیر گفت: اما باید توجه داشت که این آمار شامل افرادی که پرولاپس (افتادگی یا شلی) دریچه میترال دارند نمی شود و نباید باعث نگرانی این دسته از افراد شود.   

افراد مبتلا به بیماری قلبی- عروقی باید توصیه های بهداشتی برای جلوگیری از ابتلا به کرونا را به دقت و جدیت رعایت کنند:

• پرهیز از دست دادن و روبوسی کردن 

• پرهیز از دید و بازدید و قرار گرفتن در مکان های شلوغ و پرجمعیت

• قرنطینه خانگی و عدم خروج از منزل حتی به منظور ورزش در فضاهای باز و کم تراکم 

• شستشوی مکرر دست ها با آب و صابون یا مایع دستشویی به مدت حداقل ۲۰ ثانیه

• استفاده از ماسک های جراحی (کاغذی) یا ماسک فیلتردار در صورت اضطرار برای خروج از منزل 

• ضدعفونی کردن دست ها، اجناس خریداری شده و لوازمی که در تماس با سطوح قرار گرفته اند با استفاده از محلول های ضدعفونی کننده یا الکل اتیلیک ۷۰درصد

• مصرف تمامی داروهای قلبی طبق دستور قبلی

• تا حد امکان از مراجعه به مراکز درمانی اعم از درمانگاه ها، مطب ها و بیمارستان ها پرهیز کنید زیرا شانس آلوده شدن در این مکان ها بسیار بالاست.  

• در صورت بروز تب (بالای ۳۷.۳ درجه سانتیگراد صبح ها و بالای ۳۷.۶ درجه سانتیگراد عصرها)، لرز یا سرفه خشک ماسک بزنید و خود را در یک اتاق قرنطینه کنید و به مراکز درمانی مراجعه نکنید. می توانید با سامانه ۴۰۳۰ نیز در خصوص دریافت مشاوره در خصوص احتمال ابتلا به کرونا و اقدامات مقتضی تماس بگیرید.

  شایعات کرونایی تقاضا و قیمت میوه را افزایش داد

منبع: ایرنا
گرد آوری شده توسط جعبه نوشته (داک باکس)