برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

ابداع حسگر پوست مانندی که تا ۴۰۰ برابر طول آن کشیده می‌شود

به گزارش پایگاه اینترنتی تک اکسپلور، محققان معتقدند که ویژگی‌های نوآورانه این حسگر که «پوست یونی مصنوعی» و یا به اختصار AISkin نامیده می‌شود، می‌تواند در آینده به حصول پیشرفت‌هایی در ساخت ابزارهای الکترونیکی پوشیدنی، مراقبت‌های بهداشتی شخصی و رباتیک منجر شود. 

همچنین از آنجاییکه این حسگر هیدروژل است، ارزان قیمت و زیست سازگار است و قرار دادن آن بر روی پوست هیچ‌گونه اثر سمی برجای نمی‌گذارد. این حسگر همچنین بسیار چسبنده است.

AISkin از دو صفحه از مواد کش آمدنی معروف به «هیدروژل» با بارهای الکتریکی مخالف ساخته می‌شود. محققان با افزایش بار یون‌های منفی و مثبت، حالتی را تحت عنوان یک «اتصال حسی» بر روی سطح این ژل ایجاد کردند.  

زمانی که AISkin در معرض کشش، رطوبت و تغییرات دمایی قرار می‌گیرد، حرکات یونی کنترل شده‌ای را در سراسر این اتصال حسی ایجاد می‌کند که می‌تواند به عنوان سیگنال‌های الکتریکی مانند ولتاژ یا جریان اندازه‌گیری شود.

پوست انسان می‌تواند حدود ۵۰٪ کشیده شود، اما AISkin ابداعی محققان می‌تواند بدون پاره شدن تا ۴۰۰٪ طول آن کشیده شود.

AISkin همچنین بطور منحصر به فردی سخت و قابل کشش است. «بین بین ینگ» از دانشگاه مک گیل که ریاست این پروژه را بر عهده دارد، می‌گوید: پوست انسان می‌تواند حدود ۵۰ درصد کشیده شود اما AISkin می‌تواند بدون پاره شدن تا ۴۰۰ درصد طول آن کشیده شود.

محققان می‌گویند، AISkin می‌تواند زمینه هایی را برای ابداع ابزارهای پوست مانندی ایجاد کند که چندین پارامتر بدن را اندازه‌گیری می‌کنند؛ AISkin همچنین می‌تواند در ساخت یک صفحه لمسی چسبنده استفاده شود که روی پوست دست می‌چسبد. همچنین می‌تواند برای ورزشکارانی مورد استفاده قرار گیرد که به دنبال اندازه‌گیری شدت سختی تمرین‌های خود هستند. AISkin می‌تواند به صورت صفحه لمسی قابل پوشیدن برای بازی‌های رایانه‌ای مورد استفاده قرار گیرد. AISkin همچنین می‌تواند پیشرفت توانبخشی عضله را اندازه بگیرد.
کاربرد دیگر آن در رباتیک نرم است، ربات‌های قابل انعطاف که کاملاً از پلیمرها ساخته می‌شوند. نمونه آن گیره‌های رباتیک نرم هستند که در کارخانه‌ها برای گرفتن اشیاء ظریف مانند لامپ‌ها یا مواد غذایی استفاده می‌شود.

  جزییات قیمت تمام شده‌ شکر اعلام شد

یافته‌های این مطالعه در مجله  Materials Horizons منتشر شده است.

منبع: ایرنا
گرد آوری شده توسط جعبه نوشته (داک باکس(