برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

آغاز اجرای طرح فناوری تولید رادیوایزوتوپ مولیبدن-۹۹

به گزارش، دیپلماسی عمومی و اطلاع رسانی، طرح کلان ملی تولید رادیوایزوتوپ مولیبدن-۹۹ برای کاربردهای پزشکی هسته ای با محوریت پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای از طرف سازمان انرژی اتمی ایران با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به امضاء رسیده و ابلاغ شد.
در فاز اول این طرح که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به عنوان کارفرما، پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای به عنوان مجری و شرکت پارس ایزوتوپ به عنوان بهره بردار هستند،  کسب دانش فنی، طراحی و ساخت خط تولید نیمه صنعتی رادیوایزوتوپ مولیبدن-۹۹ به روش اقتصادی مطابق با استانداردهای ملی و بین المللی، در مدت دو سال هدف گذاری شده است.

رادیوایزوتوپ مولیبدن-۹۹ به عنوان مادر رادیو ایزوتوپ تکنسیوم-m ۹۹، پرکاربردترین رادیوایزوتوپ در جهان و ایران است که حدود ۷۰ درصد کلیه رادیوداروهای مصرفی، بر پایه آن می‌باشد.
هم اکنون نیاز کشور به این رادیوایزوتوپ از واردات خارجی تامین می‌شود که انتظار می‌رود با خواست خداوند متعال، پس از پایان طرح کلان ملی فناوری مورد اشاره، نیاز کشور به واردات بر طرف شده و علاوه بر جلوگیری از خروج سالانه میلیون ها دلار ارز، گام اصلی در خودکفایی و تامین این رادیوایزوتوپ استراتژیک به روش اقتصادی برداشته شود.  علاوه بر این زمینه لازم برای صادرات این رادیوایزوتوپ فراهم خواهد شد.

پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای در راستای وظایف و ماموریت‌های خود در سازمان انرژی اتمی ایران، پس از موفقیت در طرح کلان ملی تولید تعداد ۱۵ قلم انواع رادیودارو در گذشته و در اختیار قرادادن نتایج به بهره‌بردار نهایی، که با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سال ۱۳۹۲  با موفقیت به انجام رسید، اجرای طرح جدید را بر عهده گرفته است.

  فردا؛ آخرین مهلت ثبت نام آزمون استخدامی بخش خصوصی

 در حال حاضر انواع رادیوداروهای تولیدی و مورد نیاز کشور در آزمایشگاه‌های زیر مجموعه سازمان انرژی اتمی ایران مبتنی بر تولید با استفاده از شتاب‌دهنده سیکلوترون و راکتور تحقیقاتی تهران تولید می شوند. این در حالی است که رادیوایزوتوپ مولیبدن ۹۹ که بخش عمده ای از مصرف رادیوداروها بر پایه آن می‌باشد به صورت واردات از خارج از کشور تامین می‌شود.
پیشتر سازمان انرژی اتمی ایران تجربه موفقی در تولید این رادیوایزوتوپ بر اساس روش های غیر اقتصادی داشته است. طرح ملی فناوری جدید تولید این رادیوایزوتوپ مهم را بر پایه روش اقتصادی با تکنولوژی بالاتر دنبال می‌نماید.

با توجه به ظرفیت‌های بالای مجموعه های مختلف زیرمجموعه سازمان انرژی اتمی ایران، علاوه بر شرکت پارس ایزوتوپ به عنوان بهره بردار نهایی، در انجام این طرح ارزشمند شرکت ها و مراکز مختلف سازمان همکاری خواهند داشت.

منبع: ایرنا
گرد آوری شده توسط جعبه نوشته (داک باکس)