تولید کیت تشخیص کرونا از هفته آینده آغاز میشود
با شیوع ویروس کرونا در کشور معاونت علمی ریاست جمهوری و ستاد زیستفناوری این معاونت بهصورت مستقیم وارد مرحله تحقیق، پژوهش و تولید محصول برای تشخیص، درمان و پیشگیری از این بیماری اپیدمیک شدند. سورنا ستاری هم بهعنوان معاون علمی رییس جمهوری در راستای اقدامات انجامشده این معاونت گزارشهایی ارائه میدهد. وی در گزارش سوم خود خبرهای خوشی در مورد این ویروس پیشبینی کرده است.
سورنا ستاری در گزارش سوم در صفحه شخصی خود در اینستاگرام آورده است:
«در چند سال گذشته و با سیاستهای اجرا شده در معاونت علمی و فناوری، زیستبوم بسیار مناسبی در حوزه بیوتکنولوژی در کشور ایجاد شده است. مجموعهای از دانشگاهها، اساتید، محققان و مهمتر از آنها، استارتآپها و شرکتهای دانشبنیان باعث شدند هماینک ایران در توسعه علم و فناوری و اقتصاد زیستفناوری قدرت اول منطقه و سوم آسیا باشد.
حجم اقتصاد زیستفناوری در آینده ایران به حدود ۱۰ درصد کل اقتصاد کشور خواهد رسید، ولی این ویروس چموش باعث شد ما به روی دیگر سکه زیستفناوری پی ببریم و آن بخش امنیت زیستی کشور است. توسعه زیستفناوری فقط توسعه اقتصادی کشور نیست (گاهی یک گرم داروی زیستی قیمتی معادل یک میلیون یورو دارد) بلکه توسعه امنیت کشور است. در این مدت کوتاه محققان و شرکتهای دانشبنیان اقدامات بسیار مهمی را انجام دادهاند. ۶ قرارداد برای توسعه ساخت کیتهای تشخیص کرونا بسته شده است. خوشبختانه محصول کیت تشخیصی ۳ شرکت به تأیید اولیه رسیده است و تا هفته آینده تولید انبوه برخی از شرکتها عرضه خواهد شد. ساخت کیتهای تشخیص در این مدت کم در بخش خصوصی نشاندهنده عمق اشراف علمی جامعه زیستفناوری کشور است.
گرچه هنوز بسیاری از این شرکت ها دوره استارتآپی و نوپایی خود را طی میکنند، آمادگی درگیری در یک جنگ تمامعیار با یک ویروس بسیار پیچیده را ندارند، ولی بهسرعت در حال رشد هستند و دانش لازم برای مقابله با حوادث اینچنینی را به دست آوردهاند، ضمن اینکه همین شرکت ها در حال تولید پیچیدهترین داروهای ساخت داخل برای مقابله با این بیماری هستند و کلیه داروهای استفاده شده در مراکز درمانی،”ایرانساخت” هستند.
در حوزه تجهیزات پزشکی پیچیدهترین دستگاهها در داخل کشور ساخته میشود. در همین ایام با همکاری وزارت بهداشت مجوزهای زیادی برای این محصولات صادر شد و یا در حال صدور است. تولید اقلام ضروری اتاقهای ICU با سرعت و بهصورت سهشیفت در حال انجام است، برای مثال فقط تولید ونتیلاتورهای اتاق عمل به حدود ۳۰ دستگاه در روز رسیده است.
دستگاههایی که تاکنون در کشور تولید نمیشده از پالس اکسیمتر و بایپپ گرفته تا سیتیاسکن در حال اخذ تأییدیههای لازم است. انشاءالله با کمک همه، از این مبارزه بهسلامت عبور خواهیم کرد.
«البته خبرهای خوش در راه است»
منبع: ایرنا
گرد آوری شده توسط جعبه نوشته (داک باکس)
دیدگاه
دیدگاه ها غیر فعال است.