زیورآلات سنتی اصفهان در بازار روسیه با استقبال مواجه شد
محبوبه توکلی روز سهشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: در این راستا با توجه به آغاز مذاکرات تجارت آزاد بین کشور ما با اتحادیه اقتصادی اروسیا از سال آتی و در نتیجه صفر شدن تعرفه اغلب کالاهای مشمول این نوع تجارت که زیورآلات را نیز شامل میشود میتوان به توسعه صادرات استان در این زمینه نیز امیدوار بود.
وی اظهار داشت: صنایع دستی اصفهان به ویژه زیورآلات سنتی و دست ساز شامل طلا، نقره و سنگ های قیمتی، جدای از جاذبه و زیبایی، به لحاظ راحت بودن حمل و نقل این کالای صادراتی نیز می تواند به رونق بخشی صادرات آن کمک کند.
مسوول واحد بازرگانی معاونت صنایع دستی اصفهان با اشاره به برگزاری نمایشگاه زیورآلات سنتی که بهتازگی در اصفهان برگزار شد گفت: در این نمایشگاه بیش از ۸۰ هنرمند موفق به ارائه ۴۰۰ اثر زیورآلات سنتی شامل آویزهای طلا، نقره و ترکیبی از سنگ های قیمتی کردند.
وی یادآور شد: اصفهان در سال ۱۳۹۴ بهعنوان نخستین شهر ایرانی به عضویت شبکه شهرهای خلاق یونسکو ( سازمان علمی، آموزشی و فرهنگی سازمان ملل متحد) در زمینه صنایع دستی و هنرهای مردمی درآمد و همچنین توسط شورای جهانی صنایع دستی، عنوان ” شهر جهانی صنایع دستی ” به آن اعطا شد.
به گفته وی طرح انتخاب شهرهای جهانی صنایع دستی در دنیا از سال ۲۰۱۴ توسط شورای جهانی صنایع دستی آغاز شد و تا سال ۲۰۱۹ حدود ۳۸ شهر از سراسر دنیا در این طرح انتخاب شدند که ۱۰ شهر از ایران از جمله اصفهان، آباده، مشهد، سیرجان، میبد و تبریز در این فهرست جا دارند.
توکلی با اشاره به اینکه بیشتر صنایع دستی صادراتی اصفهان شامل پارچههای قلمکار، ظرفهای فیروزهکوبی و میناکاری، خاتمکاری و قلمزنی بهویژه در ابعاد کوچک است، اظهارداشت: بیشترین صادرات این کالاها به کشورهای اروپایی صورت گرفته است.
این مسوول از دیگر مسائل تاثیرگذار در افزایش صادرات صنایع دستی اصفهان را مجموعه اقدامهای انجام شده پس از اعطای عنوان شهر جهانی صنایع دستی و پیوستن این شهر به شبکه شهرهای خلاق دنیا، اجرای برنامههای آموزشی و ترویجی، افزایش تعداد گردشگران و ایجاد فروشگاههای دیجیتالی برشمرد و گفت: در چهار سال گذشته در مجموع حدود یک میلیون گردشگر خارجی به این استان سفر کردند و با وجود اعمال تحریمها از سال گذشته هنوز با خیل گردشگران خارجی مواجه هستیم.
اتحادیه اقتصادی اوراسیا سال ۲۰۱۵ میلادی، از سوی روسیه، قزاقستان و بلاروس تشکیل شد و هم اینک، ارمنستان، قرقیزستان و ویتنام از دیگر اعضای این اتحادیه هستند.
ایران در سال ۱۳۹۵ به کمیسیون اقتصادی اتحادیه اوراسیا پیشنهاد ایجاد یک منطقه آزاد تجاری میان خود و این نهاد را مطرح کرد که از جانب اعضای آن مورد استقبال قرار گرفت و پس از ۲ سال مذاکرات متعدد، سرانجام موافقتنامهای در ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۷ در شهر آستانه قزاقستان برای برخورداری از تجارت ترجیحی بین ایران و این اتحادیه به امضا رسید.
از ۶۰۲ رشته صنایع دستی شناسایی شده در دنیا ۲۹۹ مورد مربوط به ایران و از این تعداد ۱۹۹ رشته مربوط به استان تاریخی و هنرپرور اصفهان است.
استان اصفهان به لحاظ حجم، ۶۰ در صد تولید صنایع دستی کشور را به خود اختصاص داده که از جمله این رشتهها زریدوزی و قلمکاری، ترمه و نقرهکاری، تذهیب و تحریر انواع کتاب، قرآن، قطعات نگارگری و نقاشی است و در خاتمکاری، میناکاری، منبت و قلمزنی روی انواع فلز شهرت جهانی دارد.
منبع: ایرنا
گرد آوری شده توسط جعبه نوشته (داک باکس(
دیدگاه
دیدگاه ها غیر فعال است.