برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

ابلاغ مصوبات ۱۱ گانه اقدامات بهداشتی مراکز تولید و عرضه دام و گوشت

به گزارش روز سه شنبه سازمان دامپزشکی کشور، طبق جلسه هماهنگی اقدامات بهداشتی و پیشگیری مخاطرات بهداشتی در اماکن دامی و مراکز تولید و عرضه فراورده های خام دامی اقدامات اجرایی و توصیه های بهداشتی لازم جهت پیشگیری از بروز هرگونه مخاطره انتقال ویروس کرونا به مصرف کنندگان در ۱۱ بند جهت تشدید نظارت های بهداشتی برای رفاه حال مردم تصویب و توسط رییس سازمان دامپزشکی کشور ابلاغ شد.

جلسه هماهنگی اقدامات بهداشتی و پیشگیری مخاطرات بهداشتی در اماکن دامی و مراکز تولید و عرصه فراورده های خام دامی متشکل از مدیرکل نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور، نمایندگان سازمان دامپزشکی کشور، وزارت بهداشت و تشکل‌های صنفی است.

بر اساس این مصوبه مقرر شد،  ضمن هماهنگی‌های لازم بین بخشی و همکاری تشکل‌های صنفی ذیربط، اهتمام خاص در اجرای مصوبات به عمل آید و گزارش اقدامات بصورت هفتگی به دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور ارسال شد.
 بر این اساس، ممنوعیت هرگونه قطعه‌بندی گوشت مرغ، فرآوری، تهیه جوجه کباب و شنیسل، طعم‌دار کردن و … در مراکز عرضه فرآورده‌های خام دامی، واحدهای صنفی، غرف میادین میوه و تره بار به دلیل انتقال عوامل بیماری زا و آلودگی‌های متقاطع مورد تایید و تأکید قرار گرفت و  مقرر شد سازمان دامپزشکی کشور با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اتحادیه‌های صنفی ذیربط و اتاق اصناف در این‌خصوص اقدام کنند.
 مراکز عرضه فرآورده‌های خام دامی و واحدهای صنفی صرفاً مجاز به عرضه فرآورده‌های مذکور به صورت بسته‌بندی شده در کشتارگاه‌های صنعتی و یا مراکز قطعه‌بندی و بسته‌بندی مجاز (دارای پروانه بهداشتی بهره برداری و نیز پروانه بهداشتی تولید معتبر) و یا تهیه شده در مراکز بسته بندی وابسته به فروشگاه‌های زنجیره ای (به طور صرف جهت عرضه در همان مرکز) هستند.
کشتارگاه‌های صنعتی طیور و مراکز قطعه بندی و بسته‌بندی مجاز، متعهد به تأمین نیاز واقعی جامعه از نظر تولید و عرضه فرآورده‌های خام دامی بسته بندی شده و شناسنامه دار هستند.
اقدامات جدی برای عرضه تخم مرغ شناسنامه‌دار بسته‌بندی شده در مراکز و فروشگاه ها بر اساس برنامه ملی ارتقاء کیفیت بهداشتی و تضمین سلامت تخم مرغ با همکاری تشکل های مربوطه و نظارت بر اجرای آن در مراکز عرضه (عمده فروشی و خرده فروشی) توسط انجمن تخم مرغ شناسنامه‌دار، انجمن صنفی عمده فروشان تخم‌مرغ، سازمان دامپزشکی کشور و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انجام شود.
–  در مراکز عرضه فرآورده‌های خام دامی و واحدهای صنفی، هر گونه فرآوری و طعم‌دارکردن گوشت قرمز ممنوع بوده و چرخ کردن گوشت فقط بنا به درخواست متقاضی و در حضور مشتری با رعایت ضوابط بهداشتی مجاز است.
از دیگر اقدامات،  تشدید نظارت ها و کنترل‌های بهداشتی (بهداشت فردی و محیطی) در اماکن دامی و مراکز تولید، بسته‌بندی و عرضه فرآورده های خام دامی و واحدهای صنفی توسط وزارت بهداشت (در حیطه وظایف مربوطه و تفاهم نامه فیمابین)، متصدیان و مسئولین فنی- بهداشتی واحدها است.
همچنین،  کشتارگاه های دام و طیور و واحدهای بسته‌بندی ملزم به رعایت مستمر همه ضوابط بهداشت فردی، محیطی و فرآیند تولید بوده و بایستی امکانات و تمهیدات لازم برای مقابله با کووید ۱۹ انجام دهند.

  امکان انتخاب آزمون بر اساس نظام آموزشی در کنکور ۹۹ فراهم شد 

منبع: ایرنا
گرد آوری شده توسط جعبه نوشته (داک باکس)