ایران در ثبت شهرهای جهانی صنایع دستی رتبه نخست را دارد
ویدا توحدی روز شنبه در حاشیه افتتاح خانه ملیله زنجان در جمع خبرنگاران افزود: ثبت هر شهر جهانی در هر کشوری مطابق با بازدیدها و بر اساس شاخص و معیارهای بین المللی انجام می شود.
وی یادآورشد: تعداد آموزشگاهها فعال در رشته مد نظر، یا مراکز آموزشی دانشگاهی و سنتی از جمله مواردی است که باید از سوی ارزیابان مورد بررسی قرار گیرد.
این مسؤول ادامه داد: از طرفی تعداد کارگاههای فعال رشته متناسب با جمعیت همان شهر، مطابق با استانداردهای بین المللی سنجیده می شود و از طرفی ابداعات و نوآوری ها نیز یکی از شاخص های مهم در این خصوص است.
توحدی افزود: بررسی رشته صنایع دستی و فعالیت به شکل خانوادگی درمنطقه و رواج آن، معیشت بخشی از مردم به واسطه تولید و فروش این هنر و حمایت دولتی از فاکتورهای مورد لحاظ در ثبت جهانی آثار به شمار می رود و عنوان مثال اینکه از ملیله زنجان حمایت های لازم از قبیل بیمه انجام می گیرد یا نه نیز مورد توجه قرار می گیرد.
وی، از دیگر فاکتورهای ارزیابی ثبت شهر جهانی ملیله زنجان را وجود گالری و موزه مناسب با هدف معرفی این رشته در سطح شهر جهانی اعلام کرد و گفت: در مجموع پس از بازدیدهای نهایی گزارشی نوشته و به منطقه آسیا و اقیانوسیه ارسال می شود که پس از تایید ۶ منطقه اولیه، به شورای جهانی صنایع دستی ارسال می شود و در شورای جهانی نیز به پنج قاره آسیا ارسال و در صورت تایید این قاره ها در نهایت به عنوان شهر جهانی ثبت می شود.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان نیز در این ارتباط گفته بود: مردادماه سال ۹۷ با موافقت شورای راهبردی انتخاب شهرها و روستاهای ملی صنایعدستی، زنجان به عنوان شهر ملی ملیله ایران ثبت شد که پس از آن تلاش های بسیاری برای ثبت این شهر به عنوان شهر جهانی ملیله انجام گرفته است.
هم اکنون استان زنجان دارای ۵۲ کارگاه ملیله دار که ۲۳۲ نفر در این کارگاه ها به این هنر دست مشغول هستند.
منبع: ایرنا
گرد آوری شده توسط جعبه نوشته (داک باکس(
دیدگاه
دیدگاه ها غیر فعال است.