توزیع کودهای شیمیایی کشت بهاره در مازندران شروع شد
مجید سلطانی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تاکید بر این که انواع کودهای اوره ، ازته ، فسفاته و پتاس در انبارهای استان به اندازه کافی موجود است ، افزود: کارگزاری های نهاده های کشاورزی با نظارت کارشناسان مراکز خدمات کشاورزی دهستان ها کودهای شیمیای را طبق سهمیه هر کشاورز عرضه می کنند.
وی با توضیح این نکته که قیمت هر کیسه ۵۰ کیلو گرمی کود اوره حدود ۵۵ هزار تومان از طریق کارگزاری ها باید به دست مصرف کننده برسد ، تاکید کرد : برای هر هکتار ۲۰۰ کیلو گرم کود در نظر گرفته شده است.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی مازندران بیان داشت: از آن جایی که قیمت کود فسفاته و پتاس در کیسه ۵۰ کیلویی به ۵۰۰ هزار تومان افزایش یافته است ، اجباری برای خرید این ارقام از کود های شیمیایی نیست ، اما ۱۳ هزار تن کود فسفاته و ۳۰ هزار تن کود پتاس در انبار های استان آماده عرضه است وکشاورزان به اختیار و بر اساس نیاز می توانند خرید کنند.
سلطانی با تاکید بر این که کارگزاران به هیچ عنوان حق ندارند عرضه کود اوره را مشروط به خرید کودهای فسفاته و پتاسه کنند ، گفت : اگر کشاورزان با چنین اجباری از سوی کارگزاری ها مواجه شدند ، به مراکز خدمات کشاورزی منطقه خود مراجعه کنند.
سلطانی خطاب به کشاورزان گفت : قیمت کود شیمیایی اوره که نیاز ۸۵ درصدی کشاورزی مازندران محسوب می شود با قیمت ثابت سال زراعی گذشته عرضه می شود و لازم است کشاورزان گران تر از این قیمت خریداری نکنند.
وی ادامه داد: گزارش ها نشان می دهد که در برخی از مناطق استان کودهای مورد نیاز کشاورزان یک روستا با هماهنگی و همکاری شورای محل و دهیاران به درب منزل متقاضی تحویل داده می شود که هزینه حمل و نقل را به قیمت مصوبه کود اضافه می کنند ، این مقوله توافقی با کشاورزان است، اما کارگزاری ها انواع کودها را طبق قیمت مصوبه باید تحویل کشاورزان بدهند.
وی گلایه برخی از کشاورزان در باره کمبود و گرانی کود را مربوط به کودهای شیمیایی به نام های سوپرفسفات تریپل ، سوپرپتاسیم و کلرورپتاسیم دانست و توضیح داد : این کودها وارداتی است که فقط نیاز ۱۵ درصدی کشاورزی استان را تامین می کند و علت گرانیشان هم خروج از حمایت یارانه ای و واردات آن با ارز نیمایی است.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی مازندران با اعلام این که به طور متوسط در هر شهرستان حدود ۲۵ کارگزاری تحت پوشش این شرکت توزیع نهاده های کشاورزی بویژه کودهای شیمیایی را انجام می دهد ، گفت : کارگزاری ها تنها مرجع توزیع کود شیمیایی هستند و کشاورزان فقط از کارگزاری ها کود مورد نیاز و نظر خود را خریداری کنند.
بر اساس آمارهای رسمی سهمیه سالانه انواع کودهای شیمیایی برای ۷۲ نوع محصول کشاورزی استان ۱۷۵هزار تن است . کودهای پتاس، اوره و فسفات به عنوان کودهای پایه محصولات کشاورزی محسوب می شوند.
منبع: ایرنا
گرد آوری شده توسط جعبه نوشته (داک باکس)
دیدگاه
دیدگاه ها غیر فعال است.