آیین روز جهانی خاک دوشنبه ۱۷ آذرماه خاک برگزار میشود
به گزارش ایرنا به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، «جهانبخش میرزاوند» روز یکشنبه در این باره افزود: امسال در این مراسم که با شعار جهانی حفاظت از تنوع زیستی خاک به منظور زنده نگهداشتن خاک برگزار میشود، صاحبنظران درباره ارزش و اهمیت خاک، افزایش آگاهی مردم، تصمیم گیران و بهره برداران، سیاستها و برنامههای وزارت جهاد کشاورزی در خصوص مدیریت پایدار منابع خاک کشور سخنرانی خواهد شد.
وی اظهارداشت: در این وبینار از چند کتاب درباره مشارکت عمومی و مردمی برای پایداری مراتع و خاک و اصطلاحات رایج در علوم خاک در کشور و همچنین نشریه فائو که به زبان فارسی ترجمه شده است، رونمایی میشود.
وی پخش کلیپهای آموزشی در زمینه دلایل اهمیت حفظ خاک توسط مردم، مسئولان و تصمیم گیران و بهره برداران را از دیگر برنامههای مراسم بزرگداشت روز جهانی خاک نام برد.
مدیرکل دفتر خاک کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی، اظهار داشت: در این وبینار تعدادی از کارشناسان، دانشجویان و دانش آموزان شرکت و از برنامههای آن استفاده میکنند.
وی افزود: در راستای فرهنگ سازی حفاظت از خاک به مدت یک هفته در برنامه رویش از شبکه آموزش سیما، کارشناسان و مسئولان ارشد علوم خاک درباره مدیریت پایدار و بهینه خاک اطلاع رسانی خواهند کرد.
میرزاوند با اشاره به محدودیت منابع خاک در ایران و جهان گفت: سرانه خاک زیر کشت در کشور ما نزدیک به ۲ دهم هکتار به ازای هر نفر است و از این رو با توجه به رشد جمعیت و محدودیت منابع خاک و آب، افزایش سرانه زیر کشت در ایران غیر ممکن است.
مدیرکل دفتر خاک وزارت جهاد کشاورزی بر حفاظت و صیانت از خاک به دلیل محدودیت این منبع تولید غذا تاکید کرد و افزود: برای افزایش تولید محصولات کشاورزی نخست باید افزایش عملکرد در واحد سطح داشته باشیم و برای بالا بردن قدرت حاصلخیزی خاک و قدرت نگهداری آب در داخل خاک برنامه ریزی کنیم.
میرزاوند در همین حال جلوگیری از تغییر کاربری اراضی کشاورزی، آلودگی و فرسایش خاک کشور را ضروری خواند و اذعان داشت: در این راستا قانون حفاظت از خاک در کشور تصویب شده و به دنبال ضمانتهای اجرایی آن هستیم.
به گزارش ایرنا، پیش از این اعلام شده بود که کلیات برنامه جامع حاصلخیزی خاک مورد تأیید و تأکید قرار گرفت و کاظم خاوازی در این خصوص افزود: این برنامه بر مصرف بهینه کودهای شیمیایی در زمانهای مورد نیاز تأکید دارد و در صورت تحقق، حداقل ۳۰ درصد افزایش عملکرد تولید در بخش کشاورزی را به همراه خواهد داشت.
وزیر جهادکشاورزی گفت: اجرایی شدن این برنامه در کشور مصرف کود را بهینه خواهد کرد و علاوه بر آن، کاهش عوارض زیستمحیطی، سلامت محصولات کشاورزی و منابع آب و خاک را بهدنبال دارد.
منبع: ایرنا
گرد آوری شده توسط جعبه نوشته (داک باکس)
دیدگاه
دیدگاه ها غیر فعال است.