برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

لخته‌شدن خون شرایط بیماران کرونایی را وخیم‌تر می‌کند

به گزارش شنبه از پایگاه خبری مدیکال نیوز، پس از شیوع پاندمی کووید ۱۹ مطالعات گسترده‌ای به دنبال شناسایی سازکارهای اصلی این بیماری هستند. مطالعات جدید محققان دانشگاه ییل در آمریکا نشان می‌دهد اختلال در عملکرد سلول‌های پلاکت و لایه درون‌رگی (اندوتلیال) نقش مهمی در شدت علائم کرونا و عفونت ناشی از این بیماری دارد.

لایه درون‌رگی لایه نازک سلولی است که درون رگ‌های خونی و لنفاوی وجود دارد و خون یا مایع لنف را از مجرای درون رگ مجزا می‌کند. پلاکت اولین خط دفاعی بدن در برابر آسیب‌های عروقی است. این دو نوع سلول با هم تعامل دارند تا جریان خون روندی عادی و طبیعی داشته باشد.

مطالعات جدید نشان می‌دهد ویروس SARS-CoV-۲ باعث آسیب به این دو گروه سلول شده و با ایجاد التهاب و لخته‌شدن خون، علایم کووید ۱۹ را وخیم تر می‌کند، به علاوه منجر به افزایش خطر بروز بیماری‌های قلبی عروقی و حمله قلبی می‌شود. محققان احتمال می‌دهند همین عامل نیز دلیل افزایش احتمال بیماری‌های قلبی مرتبط با کووید ۱۹ است.

در ادامه مطالعات آمده است فاکتورهای خطری مانند دیابت، پیری و چاقی نیز در بروز اختلال عملکرد سلول‌های پلاکت و اندوتلیال نقش دارند و مرگ و میر ناشی از ویروس جدید کرونا را افزایش می‌دهند.

استفاده از داروهایی که از لخته‌شدن خون جلوگیری می‌کنند و کنترل مداوم خون بیمار، از جمله راهکارهای اساسی برای کاهش مرگ ناشی از کووید ۱۹ است.

هم اکنون شمار مبتلایان به ویروس کرونا در جهان از ۵۷ میلیون و  ۹۰۰ نفر عبور کرد که از این تعداد بیش از یک میلیون و ۳۷۰هزار نفر جان باخته‌اند.
آمریکا دراین میان با بیش از ۱۲ میلیون و ۲۷۰ هزار مبتلا به کووید۱۹ و بالغ بر ۲۶۰ هزار جان باخته، کانون این بیماری در جهان است.

  نقش استرس دوران بارداری در نحوه تکامل مغز کودک

به گزارش ایرنا، طبق آخرین آمار منتشر شده از سوی وزارت بهداشت، شمار جان‌باختگان قطعی بیماری کووید۱۹ در ایران به ۴۳ هزار و ۸۹۶ نفر رسیده است.
استان های تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز و استان های هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان و بلوچستان نیز در وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند.
نتایج این مطالعه در نشریه Nature Reviews Cardiology منتشر شده است.

منبع: ایرنا
گرد آوری شده توسط جعبه نوشته (داک باکس)