۸۰ میلیون دلار ارز نیمایی به واردکنندگان آفتکش پرداخت شد
به گزارش روز شنبه ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، «سعیده نوربخش» افزود: تاکنون ۱۵۰ میلیون دلار برای تدارک بهینه و هدفمند افتکشها در راستای کنترل عوامل خسارتزای گیاهی و جلوگیری از تهدیدات امنیت غذایی تخصیص یافته و ۸۰ میلیون دلار آن به شرکتهایی که پیگیری مناسبی داشتند، پرداخت شده است.
به گفته این مسوول، با هماهنگیهای این سازمان و بانک کشاورزی تصویب و مقرر شد مبلغ چهار هزار میلیارد ریال که قابل افزایش به ۶ هزار میلیارد ریال است برای تامین نقدینگی شرکتهای تامینکننده سموم کشاورزی اختصاص یابد.
وی، پیگیری و مساعدت مسوولان گمرک به منظور ترخیص افتکشهای رسوبی، پیگیری برای افزایش مدت اعتبار تخصیص ارز و عملیاتی شدن آن و پیگیری موافقت برای تامین افتکشها به صورت اعتباری را از جمله اقدامات سازمان حفظ نباتات کشور در حوزه تامین و تدارک این نهاده کشاورزی عنوان کرد.
نوربخش در واکنش به اظهارات اخیر رییس انجمن واردکنندگان سم و کود ایران مبنی بر کمتوجهی به بخش خصوصی در تامین سموم کشاورزی، گفت: از سوی این انجمن، شفافسازی و ارائه آمار میزان افتکشهای مانده از سال ۹۸ انجام نشده است.
مدیرکل دفتر آفتکشهای سازمان حفظ نباتات، در عین حال از رییس این انجمن به دلیل عدم پاسخگویی به مکاتبات این سازمان و پایبند نبودن به مصوبات و صورتجلسات مشترک و اطلاعرسانی نکردن در مورد تسهیلات فراهم شده از سوی سازمان حفظ نباتات برای شرکتهای تحت پوشش انتقاد کرد.
وی اظهار داشت: با توجه به این که امسال توسط رهبر معظم انقلاب به سال «جهش تولید» نامگذاری شده و از طرف دیگر در شرایط حاد جنگ اقتصادی و تحریمهای ظالمانه قرار داریم، سازمان حفظ نباتات برای جلوگیری از وارد شدن خسارت به محصولات کشاورزی، تهدید امنیت غذایی و تبعات احتمالی اجتماعی، بدون توجه به حاشیهسازیها به هر طریق ممکن (بخش دولتی و غیردولتی) نسبت به تامین آفتکشها اقدام خواهد کرد و مصلحت بخش کشاورزی و جامعه بهرهبرداران را فدای سودجویی اندک افرادی نخواهد کرد.
نوربخش، در عین حال به کشاورزان اطمینان داد که با حمایتهای دولت و وزارت جهاد کشاورزی، مشکلی در تامین آفتکشها ایجاد نخواهد شد.
وی، موجودی کنونی آفتکشها در کشور را بیش از ۲۵ هزار تن عنوان کرد و گفت: این رقم شامل ۹ هزار و ۶۰۰ تن علفکش، ۱۰ هزار و ۵۰۰ تن حشرهکش و پنج هزار تن قارچکش است.
به گزارش ایرنا، سال گذشته به منظور حمایت از تولید داخلی واردات ۱۷ قلم سم آماده مصرف مشابه تولید داخل ممنوع شد و همچنان این ممنوعیت برای امسال تداوم یافته است.
تولید داخلی برخی سموم به معنی فرموله کردن آفتکشها در دولت «تدبیر و امید» افزایش یافت، اما ساخت ماده موثره اولیه توسط شرکتهای داخلی انجام نمیشود و اکثر آنها از محل واردات تامین میشوند.
منبع: ایرنا
گرد آوری شده توسط جعبه نوشته (داک باکس)
دیدگاه
دیدگاه ها غیر فعال است.