برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

سرطان سینه دیگر ترس ندارد

دکتر نازی معینی  فلوشیپ جراحی پستان روز شنبه به مناسبت ماه اکتبر ماه اطلاع رسانی سرطان در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا افزود: سرطان سینه دیگر پایان زندگی نیست و بیماران نباید از روند درمان آن از جمله مراجعه به موقع به پزشک متخصص ترس و واهمه داشته باشند.

وی ادامه داد: اگر مبتلایان به سرطان سینه به موقع به مراکز درمانی مراجعه کنند و روند درمان برروی آنان انجام شود، اغلب این بیماران مداوا می شوند و معمولا نیازی به قطع این عضو بدن نیست.

این فلوشیپ جراحی پستان بیان داشت: آگاهی در این زمینه، بسیار ضروری است و سبب می شود زنان در کنار آشنایی صحیح از علایم بیماری، سیر آن را بهتر بشناسند و در نهایت برای درمان بیماری به موقع اقدام کنند.

وی گفت: دسترسی به اطلاعات صحیح نباید ترس و واهمه بی مورد را در این افراد به وجود آورد بلکه این اطلاعات باید زمینه ارتقای سلامتی مردم شود.

ترس از بیماری سبب انکار سرطان سینه می شود

معینی درباره باورهای غلط در مورد سرطان سینه گفت: ترس از بیماری سبب انکار سرطان می شود. این افراد متوجه توده ای در بدن خود می شوند، ولی به دلایلی از جمله ترس از اینکه به احتمال زیاد این عضو بدن باید قطع شود به پزشک مراجعه نمی کنند.

وی ادامه داد: با پیشرفت هایی که در این زمینه به وجود آمده تا حد زیادی از قطع سینه بیماران سرطانی جلوگیری می شود، به عبارتی درحال حاضر تعداد زیادی از بیماران این عضو بدن خود را از دست نمی دهند. 

عضو هیات علمی پژوهشکده معتمد جهاد دانشگاهی گفت: برخی به این بارور غلط اعتقاد دارند که اگر دست به این توده سرطانی بزنید، در بدن پخش می شود، یا اینکه اشعه برای بدن مضر است، پس بهتر است به پزشک مراجعه نکنند و با توده مدارا کنند.

این فلوشیپ جراحی پستان بیان داشت: در حالی که ماهیت این بیماری پیش رونده است و اگر به موقع درمان نشود، برخی دیگر از اعضای بدن مانند غدد لنفاوی، ریه، کبد و مغز را درگیر و فرد را دچار عوارض جدی می کند.

  ابلاغ مراتب ثبت ملی ۵۵ اثر منقول فرهنگی‌تاریخی

وی ادامه داد: برخی افراد، نمونه برداری را عامل بروز سرطان پستان اعلام می کنند که این تصور هم اشتباه است و این کار برای تشخیص صحیح و شروع درمان مناسب ضروری است.

معینی افزود: برخی افراد به دلیل ترس از عوارض شیمی درمانی به پزشک مراجعه نمی کنند، درحالی که در بسیاری از موارد با مراجعه در مراحل اولیه، ممکن است اصلا نیازی به شیمی درمانی وجود نداشته باشد؛ ولی مبتلایان با تاخیر اجازه می دهند بیماری پیشرفت کند و مسیر درمان دشوارتر شود.

وی با بیان اینکه برخی از مادران فکر می کنند با شیردادن به یک یا دو بچه اصلا مبتلا به سرطان نمی شوند، گفت: هرچند یکی از راه های پیشگیری از سرطان سینه، بارداری متعدد در سنین پایین و شیر دهی کامل به نوزادان است، اما این موضوع به این معنی نیست که این کارها می تواند تا پایان عمر از ابتلا به سرطان پستان پیشگیری کند. 

این فلوشیپ جراحی پستان افزود: برخی از بیماران در دوران بارداری یا شیردهی به سرطان سینه مبتلا می شوند و همچنین تمام مشکلات سینه را در این دوران و بعد از آن نباید به شیردهی نسبت دهند.

عضو هیات علمی پژوهشکده معتمد جهاد دانشگاهی خاطرنشان کرد: برخی از بیماران وقتی از ابتلا به سرطان سینه مطلع می شوند، می گویند ما سابقه این بیماری در بستگان درجه اول را نداریم پس چرا به این بیماری مبتلا شدیم.

معینی گفت: هرچند سابقه فامیلی در ابتلا به این بیماری نقش دارد، اما منظور این نیست که افراد بدون سابقه فامیلی اصلا به این بیماری مبتلا نمی شوند، بلکه تعداد بیماران دارای سابقه خانوادگی  ابتلا به این بیماری بیشتر از آنان است.

منبع: ایرنا
گرد آوری شده توسط جعبه نوشته (داک باکس)