برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

۱۵ کشور همسایه مقصد ۷۰ درصد صادرات ایران

به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از وزارت صنعت، معدن و تجارت، «حمید زادبوم» با بیان اینکه سال گذشته بیش از ۲۴ میلیارد دلار صادرات به کشورهای همسایه داشتیم، اظهار داشت: طبق بررسی های انجام شده هم اکنون ظرفیت صادراتی ایران به کشورهای همسایه ۱۲۵ میلیارد دلار براساس سابقه صادرات کالا و اقلام مورد نیاز کشورهای همسایه برآورد شده است.

وی با اشاره به کاهش ۱۴ درصدی تجارت در جهان، تصریح کرد: طی ماه های گذشته با شیوع ویروس کرونا، مرزهای زمینی کشورهای درگیر این بیماری بسته شده بود و در نتیجه صادرات از این کشورها کاهش پیدا کرد؛ در ایران نیز در این مدت با بسته شدن ۲۰ مرز مشترک با کشورهایی که به آن‌ها صادرات داشتیم ضربه بزرگی به اقتصاد کشور وارد شد.

رییس سازمان توسعه تجارت با اشاره به افزایش صادرات به کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا به ویژه روسیه و قزاقستان در دوران کرونا، خاطرنشان کرد: با بازگشایی مرزهای زمینی کشورهای همسایه، کاهش صادرات از ۵۰ درصد در فروردین به ۳۴ درصد در پایان ۶ ماه نخست امسال رسید.

وی با بیان اینکه یکی از دلایل کاهش صادرات توقف ارسال گاز به کشور ترکیه است، تاکید کرد: در پنج ماه اول امسال صادرات ما به ترکیه ۵۱۳ میلیون دلار بوده در حالی که در مدت مشابه سال گذشته صادرات به این کشور ۲ میلیارد و ۴۷۰ میلیون دلار بوده است و این اختلاف ۲ میلیارد دلاری به علت صادر نشدن گاز طبیعی به این کشور بود.

زادبوم تاکید کرد: عامل موثر دیگر بر کاهش صادرات، بسته شدن دو ماهه مرزهای بسیاری از کشورهای همسایه بر کالاهای وارداتی به علت شیوع کرونا است که هنوز این محدودیت در صادرات کالا به ترکمنستان ادامه دارد و از سوی دیگر بعد از بازشدن مرزها، به علت تراکم کامیون‌های حمل بار در مرزها با کندی در صادرات مواجه شده ایم که البته ممکن است هنوز هم در برخی مرزها شاهد این روند باشیم.

  زالی: نظارت بر رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی با جدیت دنبال می‌شود

رییس سازمان توسعه تجارت با اشاره به سیر صعودی صادرات کشور در دو ماه اخیر گفت: اگر وضع تجارت خارجی و صادرات به همین شیوه ادامه داشته باشد، می‌توان امیدوار بود که صادرات کشور نسبت به نیمه اول سال بیشتر شود.

زیرساخت های تجاری مهمترین چالش صادرات است

زادبوم در خصوص مسائل و مشکلات مرتبط با حوزه صادرات، تصریح کرد: مهم‌ترین چالش در این زمینه زیرساخت‌های تجاری، پایانه‌های مرزی و حمایت نشدن مناسب صادرکنندگان از سوی شبکه بانکی کشور است.

وی افزود: در سازمان توسعه تجارت بسته حمایت از صادرات را به کمک اتاق بازرگانی و کنفدراسیون صادرات به سمت حل مشکلات پایانه‌های مرزی سوق دادیم اما نیازمند انسجام فرماندهی واحد در مرزها وجود دارد که این عامل تعیین کننده ای در توسعه صادرات به کشورهای همسایه به شمار می آید.

وی با بیان اینکه برای افزایش موافقت‌نامه‌های تجاری با سایر کشورها، الزام رسیدن به تعادل در مبادلات تجاری مطرح است، گفت: محدودیت‌های تجاری با کشورهایی که با آنها موافقت‌نامه امضا کرده ایم باید کاهش یابد و از سوی دیگر تعدد تصمیم‌گیری و صدور بخشنامه‌ها به تجارت خارجی آسیب زده است که باید این امر ساماندهی شود.

به گفته وی، در شرایط حاضر بخشی از این تصمیمات به دلیل وضعیت خاص کشور و محدودیت های کرونایی و تحریم ها است.                                     

منبع: ایرنا
گرد آوری شده توسط جعبه نوشته (داک باکس)