برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

توزیع نهاده‌های دامی سیستماتیک می‌شود

به گزارش روز یکشنبه  وزارت جهاد کشاورزی، « مرتضی رضایی» در جلسه بررسی مشکلات سامانه بازارگاه، از آغاز دور جدید فعالیت این سامانه از ابتدای مهرماه خبرداد و افزود: در این روش هر واحد دامداری با ثبت کامل داده‌های درخواست‌شده در مورد واحد تولیدی، به‌صورت سیستماتیک نهاده مورد نیاز خود را دریافت می‌کند.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به تغییرات بنیادین در سامانه بازارگاه اظهارداشت: سامانه بازارگاه به دلیل انتقاداتی که از آن درباره توزیع از طریق استان‌ها و نه واحدهای تولیدی صورت گرفته بود، اکنون اصلاح شده است.

وی تصریح کرد: مهمترین اشکال سامانه بازارگاه از دید فعالان امور دام، توزیع نهاده‌های دامی ذرت‌، جو و کنجاله (به جز سبوس) به معاونان امور دام در استان‌ها بود و از آنجایی که تخصیص نهاده به واحدهای تولیدی در جایی به ثبت نمی‌رسید، شائبه‌هایی را ایجاد کرده بود.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به واحدهای مرغ گوشتی مجاز، گفت: در سقف پروانه ۵۰ هزار قطعه جوجه‌ریزی، به آنها نهاده تعلق می‌گیرد و سن پرورش نیز ۴۰روز در نظر گرفته می‌شود و مطابق با آن، نهاده به واحدهای تولیدی تعلق خواهد گرفت. 

رضایی همچنین بر نظارت مداوم بر توزیع نهاده تأکید کرد و افزود: منظور از نظارت نه از طریق سامانه سماصط، بلکه به‌صورت میدانی خواهد بود تا فعالیت واحدهای تولیدی را راستی‌آزمایی کنیم.

فعالیت بازارگاه براساس اطلاعات سامانه سماصط 

«امید گیلانپور»، معاون توسعه صنایع تبدیلی و کسب‌وکارهای کشاورزی در این جلسه با اشاره به آغاز به کار دور جدید فعالیت‌های این سامانه از اول مهرماه، گفت: در سامانه اصلاح شده، به جای آنکه برخی از گروه‌های مصرف‌کننده، نهاده‌های دامی را به‌صورت دو مرحله‌ای دریافت کنند، به‌صورت اتوماتیک این نهاده‌ها را دریافت خواهند کرد.

وی درباره روند فعالیت سامانه در دور جدید، افزود: فعالیت این سامانه بر طبق اطلاعاتی خواهد بود که در سامانه سماصط به ثبت می‌رسد.

معاون توسعه صنایع تبدیلی و کسب‌وکارهای کشاورزی اظهارداشت: با مبنا قرار دادن اطلاعات سامانه سماصط و در مرحله بعدی، راستی‌آزمایی این اطلاعات با اطلاعات سامانه‌های «پایش و مراقبت بیماری‌های دامی» (GIS) و قرنطینه سازمان دامپزشکی، میزان مرغ موجود در سالن را رصد کرده و براساس نوع فعالیت و سن گله، مطابق فرمولی مشخص، نهاده را بین واحدها توزیع می‌کنیم.

  یوگا شدت و دفعات حمله میگرنی را کاهش می‌دهد

وی با بیان اینکه اکنون واحدهای مرغ مادر، لاین، اجداد و تخم‌گذار در این سیستم نهاده را دریافت می‌کنند، افزود: در حال حاضر دریافت نهاده کاملا سیستمی شده به این معنا که سیستم بدون توجه به آنکه چه واحد تولیدی، دریافت‌کننده نهاده است، فقط براساس شاخص‌هایی که از آن در اختیار دارد و بدون شناسایی مالک واحد، نهاده را توزیع خواهد کرد.

گیلانپور با اشاره به اصلاح دیگری که در این سامانه صورت گرفته، تصریح کرد: در گذشته مبنای توزیع نهاده، پروانه بهره‌برداری بود، اکنون با توجه به مرتبط شدن میزان توزیع نهاده به میزان تولید، عملا واحدهایی که در آنها جوجه نباشد، به آنها نهاده نمی‌دهیم تا آنکه مجوز جوجه‌ریزی جدید دریافت کنند.

معاون توسعه صنایع تبدیلی و کسب‌وکارهای کشاورزی با تأکید بر اینکه عملا سطح پایش به جای آنکه به واحد بهره‌برداری (مرغداری) ختم شود، یک مرحله جلوتر رفته و محصول نهایی این واحدها مورد رصد قرار خواهد گرفت، گفت: اگر میزان محصول نهایی انطباقی با میزان نهاده تحویلی نداشته باشد، دو اتفاق خواهد افتاد اولا این واحد بهره‌برداری به سامانه بازارگاه، بدهکار خواهد شد و باید پاسخگو باشد که چرا آن میزان که باید، تولید نکرده است و دوم جریمه مشمول این واحد بهره‌برداری خواهد شد و در دوره آینده نمی‌تواند نهاده دریافت کند، زیرا در دوره گذشته محصول خود را تحویل نداده است.

این مقام مسئول اظهارداشت: این سامانه در حال تکمیل است و در آینده با تغییرات دیگری نیز در آن روبرو خواهیم بود.

در این جلسه که به بررسی مشکلات سامانه بازارگاه می‌پرداخت، نمایندگان امور دام در استان‌ها به بررسی بیشتر جزئیات پرداخته و نکاتی را یادآور شدند. براین اساس مقرر شد تا در دو هفته آینده، جلسه‌ای دیگر برگزار شده و روند اصلاحی، مجددا مورد پایش قرار گیرد.

به گزارش ایرنا، سامانه بازارگاه به منظور اصلاح فرآیند توزیع و حذف امضاهای طلایی و بازار سیاه اصلاح شد.

همچنین از اواسط شهریورماه بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن نهاده‌های دامی در بندر امام خمینی(ره)، بندرعباس و چابهار ترخیص و به استان ها بارگیری شد.

منبع: ایرنا
گرد آوری شده توسط جعبه نوشته (داک باکس)