برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

مشکلی در تامین گوشت قرمز مورد نیاز کشور وجود ندارد

به گزارش روز سه شنبه وزارت جهاد کشاورزی، « کرمعلی قندالی» در مراسم تودیع و معارفه مسوول حوزه نمایندگی ولی فقیه این سازمان افزود: امسال سه میلیون راس دام در دست دامداران مانده و خریدار ندارد و بخشی ناشی از نبود مراسم حج و محرم امسال بود.

وی با اشاره به سرشماری ثبتی مبنایی عشایر کوچنده کشور افزود: براساس سرشماری عشایر در سال ۱۳۸۷ تعداد ۲۱۳ هزار خانوار عشایری با یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفرجمعیت در کشور وجود داشت که در سال گذشته با همکاری مرکز آمار ایران سرشماری عشایر به شکل ثبتی مبنایی انجام شد.

قندالی با بیان اینکه نتایج سرشماری ثبتی مبنایی عشایر کوچنده کشور در اول آبان همزمان با “روز ملی آمار” رونمایی شد، اضافه کرد: بر اساس آمار اولیه آن، خانوارهای عشایری کشور به ۳۲۴ هزار خانوار رسیده که ۱۱۱ هزار خانوار اضافه شده و جمعیت آنان نیز ۱۰۰ هزار نفر افزایش یافت.

اختصاص ۴۰۰ میلیارد تومان برای تامین آب شرب عشایر

رییس سازمان امور عشایر ایران گفت: سال های ۹۸ و ۹۹مبلغ ۴۰۰ میلیارد تومان از محل صندوق توسعه برای تامین آب شرب جامعه عشایری اختصاص یافته و برای ۲۳ هزار خانوار عشایری آب تا مقابل چادرهای آنان کشیده شده است.

قندالی با بیان این که طی این دو سال در مجموع ۶۲۵ پروژه تامین آب در مناطق عشایری به بهره برداری رسیده است، اظهارداشت: با افتتاح پروژه های آبرسانی در خراسان جنوبی ۶۵۰ خانوار از این مزایا بهره مند می شوند.

وی با اشاره به  این که زندگی عشایر متنوع و سخت است و طی دوره ۱۵ ساله خشکسالی، سال های سختی عشایر پشت سرگذاشتند، افزود: امروزه با وجود مشکلات در حوزه عشایر، ۹۵ درصد عشایر به راه دسترسی دارند و ۷۰ درصد آنان نیز از آب سالم برخوردارند.

پرداخت ۱۸۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به عشایر

رییس سازمان امور عشایر ایران با اشاره به این که در چند سال گذشته وارد حوزه تامین انرژی خورشیدی برای عشایر کشور شدیم، افزود: کار دیگری که انجام شد توجه به معیشت و تولید عشایر بود و در این زمینه طرح محوری زنجیره تولید گوشت قرمز را در مناطق عشایری اجرا کردیم.

وی یادآور شد: در سال های گذشته ۱۸۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به عشایر پرداخت کرده ایم که ۵۵۰ میلیارد تومان آن با سود ۴ درصد و بازپرداخت ۵ ساله بوده است.

  مصرف خودسرانه دگزامتازون برای درمان کرونا ممنوع

قندالی با بیان این که در گذشته تشکل های عشایری ورشکسته و بدهکار بودند، گفت: اتحادیه مرکزی تعاونی های عشایری ۸۳ میلیارد تومان بدهکاری داشت که با مصوبه ای که از مجلس گرفتیم سود بانکی بخشیده شد و بقیه آن که ۲۱ میلیارد تومان بود در سال ۹۸ پرداخت شد و امروز اتحادیه عشایری بسیار فعال است و جو و ذرت مردم را خریداری می کند.

رییس سازمان امور عشایر ایران با اشاره به افزایش ۴۰۰ درصدی سرمایه صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی عشایری از بدو تاسیس تاکنون، گفت: این صندوق امروز ۷۵ میلیارد تومان سرمایه دارد در صورتی که در سال ۷۲ سرمایه آن ۱۳ میلیارد تومان بود.

وی گفت: خصوصی سازی بهترین واگذاری ها در سازمان امور عشایر انجام شده و حدود ۲۹۰ مورد جایگاه های سوخت فسیلی، انبار و … به تشکل های عشایری واگذار شده است.

قندالی با اشاره به توافق با وزارت بهداشت برای راه اندازی کانکس های سیار بهداشت در مناطق عشایری، افزود: تعداد ۱۸ کانکس سیار بهداشتی در مناطق عشایری استان فارس به بهره برداری رسیده و این کار به شکل فراگیر در همه مناطق عشایری کشور انجام می شود.

این مقام مسوول تصریح کرد:چالش ها و کمبودهایی در مناطق عشایری وجود دارد که باید پیگیری و این مشکلات برطرف شود و از توان فراکسیون عشایری مجلس نیز استفاده شود.

در این مراسم با حضور حجت الاسلام والمسلمین سیدرضا تقوی نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی و کرمعلی قندالی رئیس سازمان امور عشایر ایران، حجت الاسلام کلانتری به عنوان مسوول جدید حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان امور عشایر معرفی و از زحمات حجت الاسلام کاشی مسوول پیشین این حوزه قدردانی شد.

به گزارش ایرنا، طبق آمارها عشایر ۲۵ درصد گوشت قرمز مورد نیاز کشور را تولید می کنند که با توجه به شرایط آب و هوایی و مراتع مناسب به نظر می رسد تولیدات عشایری تا پایان سال به ۲۰۰ هزارتن برسد.

 سال گذشته ۱۹۰ هزارتن گوشت قرمز توسط عشایر تولید شده بود.

منبع: ایرنا
گرد آوری شده توسط جعبه نوشته (داک باکس)