تعویق درمان سرطان در دوران کرونا جایز نیست
به گزارش دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر سیدرضا فاطمی با اشاره به این که با شیوع کرونا ویروس در جامعه برخی افراد مراحل تشخیص و ادامه روند درمان را به تعویق میاندازند اظهار کرد: بی تردید این موضوع میتواند باعث بحرانهایی جدی در آینده شود.
وی در بخش دیگری مراجعه دیرهنگام به پزشک را یکی از دلایل سختتر شدن روند درمان سرطان و در عین حال، افزایش هزینههای این بیماری دانست و گفت: به تاخیر افتادن درمان بیماری در پاندمی کرونا خطرناک تر از خود کروناست است چرا که در درمان سرطان مستقیما زمان نقش اصلی و اساسی دارد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این که افراد مبتلابه سرطان باید درباره تأخیر احتمالی درمان با پزشکان و مراقبین بهداشتی درمانی در ارتباط باشند توضیح داد: در زمینه پیشگیری از بیماری ها تکنیک های درمانی خصوصا در درمان مشکلات مربوط به دستگاه گوارش وجود دارد که با مراجعه به مراکز بهداشتی و درمانی یا مطب پزشکان می توان به میزان قابل توجهی از بار بیماری کاست.
وی در ادامه ضرورت انجام آزمایش های دوره ای کولونوسکوپی را برای افراد دارای علائم و ریسک بالا ضروری دانست.
فاطمی گفت: بیماران سرطانی و افرادی که مشکوک به سرطان هستند به هیچ بهانه ای نباید برنامه تشخیص و روند درمان خود را به تعویق بیندازند.
فوق تخصص بیماری های گوارش و کبد بزرگسالان با اشاره به این که متاسفانه در حال حاضر به دلیل ترس و واهمه بسیاری از افراد از کرونا، هم در تشخیص و هم در درمان بیماری سرطان شاهد تأخیر در مراجعات پزشکی هستیم تاکید کرد: زمان در تشخیص سرطانهای نوع حاد و سرطانهایی که تنها با یک جراحی درمان میشوند، عامل بسیار مهمی است.
فاطمی یادآور شد: هر چه مرحله و سطح بیماری سرطان در زمان تشخیص پایینتر باشد، امیدواری به درمان بیشتر میشود، به طور مثال درمان در استیجهای پایین سرطانی مانند گوارش انجام آزمایشات و درمان های دوره ای می تواند کمک کننده باشد.
وی با بیان این که بیش از هفت ماه از شیوع پاندمی کرونا در دنیا می گذرد توضیح داد: اگر مبتلایان دارای علامت خصوصا در سرطان های دستگاه گوارش مراجعه به پزشک را به تعویق بیندازند قطعا با فاجعه ای بزرگ در درمان این افراد روبرو خواهیم بود چرا که ممکن است بیماری را در مراحل اولیه با یک عمل جراحی و یک رادیوتراپی درمان کرد، اما در مراحل بالاتر ممکن است شیمی درمانی و یا حتی مخاطرات بعدی نیز به روند درمان اضافه میشود.
فاطمی توصیه کرد: افراد در صورت داشتن علائمی مشکوک به سرطان با رعایت پروتکلهای بهداشتی به پزشک مربوطه مراجعه کنند و یا در صورت امکان به صورت آنلاین ویزیت شوند؛ در صورت تشخیص سرطان، تأخیر در روند درمان جایز نیست، زیرا خطر بیماری سرطان از ابتلای ویروس کرونا کمتر نیست.
عضو هیات علمی دانشگاه با بیان این که متاسفانه به تاخیر انداختن درمان ها اقتصاد سلامت نیز در آینده بامشکلاتی روبرو خواهد شد گفت: به تعویق انداختن درمان بیماران مبتلا به سرطان می تواند علاوه بر تهدید سلامت این افراد، می تواند اقتصاد سلامت کشور را در دوران پسا کرونا دچار مشکلات جدی کند.
منبع: ایرنا
گرد آوری شده توسط جعبه نوشته (داک باکس)
دیدگاه
دیدگاه ها غیر فعال است.