صادرات ۳۰ میلیون دلاری شرکتهای دانشبنیان پارک فناوری پردیس
پارک فناوری پردیس به عنوان مهمترین و بزرگترین پارک فناوری کشور با هدف تجاریسازی دستاوردهای فناوران و ایجاد بستر مناسب برای رشد فناوری و توسعه بازار شرکتهای دانشبنیان تاسیس شده و واحدهای فناور دانش بنیان بیشمار را در حوزههای فناوریهای پیشرفته همچون فناوری اطلاعات و ارتباطات، زیستفناوری، فناوری نانو، مواد جدید، مکانیک و اتوماسیون به عضویت درآورده و عملکرد خوبی در اقتصاد دانش بنیان و زیست بوم نوآوری کشور داشته است.
مهدی صفاری نیا رییس پارک فناوری پردیس نحوه عملکرد این مرکز و فعالیت شرکت های دانش بنیان مستقر در این پارک در دولت دوازدهم را در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا تشریح کرد.
فعالیتهای مهم شرکتهای دانش بنیان مستقر در پارک فناوری در دولت دوازدهم را توضیح دهید؟
رییس پارک فناوری پردیس در پاسخ گفت: تا سال ۱۳۹۶ حوزه فعالیت عملیاتی پارک فناوری پردیس عمدتا در دو فاز و ۴۰ هکتار بود که در چند سال گذشته به بیش از ۹۰ هکتار توسعه پیدا کرده است در حال حاضر پارک در سه فاز عملیاتی قرار دارد که شرکت ها در آن مستقر بوده یا در حال استقرار هستند و فاز ۴ و ۵ پارک نیز تا سال آینده فعال خواهد شد.
وی بیان کرد: در دو سال گذشته دو شعبه پارک فناوری پردیس در تهران با عنوان “کارخانه نوآوری آزادی” و “کارخانه نوآوری های وی” مشغول فعالیت شدند. هم اکنون بیش از ۱۳۰ استارتاپ با حدود ۱۵۰۰ نفر در این دو شعبه فعالیت دارند؛ این در حالی است که هر ساله حدود ۲۰ درصد بر شاغلین در پارک فناوری پردیس افزوده شده و هم اکنون در سایت اصلی پارک حدود پنج هزار نفر که عمدتا نیروهای تحصیل کرده هستند، فعالیت می کنند.
وی یادآور شد: میزان فروش شرکت های پارک نیز هر ساله بیش از ۳۰ درصد افزایش داشته که این افزایش ناشی از افزایش فروش شرکت ها یا افزایش تعداد شرکت های تحت پوشش پارک است.
صفاری نیا افزود: در حوزه شتابدهنده های نوآوری هم متولی آن، پارک فناوری پردیس در سطح ملی است و مرکز شتابدهی نوآوری در پارک مسوولیت این حوزه را بر عهده دارد.
وی با بیان اینکه ما شاهد افزایش کمی و کیفی وسیعی در این حوزه هستیم، ادامه داد: تعداد شتابدهنده ها رشد نمایی داشته است و هم اکنون بیش از ۶۰ مجموعه تحت حمایت مرکز شتابدهی نوآوری در سراسر کشور قرار دارند و این مجموعه ها حدود ۵۰۰ استارتاپ را تحت حمایت و سرمایهگذاری قرار داده اند. همچنین تقریبا تعداد شتابدهنده ها رشد دو برابری نسبت به سال ۹۶ داشته است و در این زمینه حدود ۱۰۰ تقاضای دیگر هم در دست بررسی داریم.
رییس پارک فناوری پردیس ادامه داد: در حوزه شبکه فن بازار ملی ایران نیز که تحت مسوولیت پارک فناوری پردیس است، توانستیم به عملکرد فروش حدود سه هزار میلیارد ریالی در فروش محصولات دانش بنیان و همرسانی عرضه و تقاضای فناوری در دو سال گذشته برسیم.
وی یادآور شد: تقریبا عمده استان های کشور تحت پوشش فن بازار قرار دارد و در ۲۳ استان کشور فن بازارهای استانی را فعال کرده ایم. در این زمینه در دو سال گذشته حدود ۱۰ مجموعه فعال شده اند، هدف گذاری امسال فن بازار ملی بیش از پنج هزار میلیارد ریال همرسانی عرضه و تقاضای فناوری در سطح ملی است که در کشور سابقه ندارد.
رییس پارک فناوری پردیس گفت: یکی از پروژه های دو سال اخیر ما راه اندازی “شبکه نوآوری و فناوری ایران” است، البته این شبکه ابتدا با نام شبکه نوآوری تهران شروع به فعالیت کرد ولی استقبال شرکت های فناور در شهرها و استان های مختلف و پارک های فناوری باعث شد عملکرد ملی پیدا کند. اکنون در شبکه نوآوری بیش از ۲۳۰۰ شرکت فناور در سراسر کشور تحت پوشش خدمات تجاری سازی و خدمات تخصصی قرار دارند و هر هفته چند ده شرکت به آن اضافه می شوند، عملا یک پلت فرم مجازی برای شرکت هایی است که می خواهند از خدمات کسب وکاری معاونت علمی و پارک فناوری پردیس استفاده کنند.
صفاری نیا گفت: البته بیش از ۴۰ هزار نفر فرد حقیقی عمدتا با تحصیلات بالا هم عضو این شبکه هستند و از این خدمات بهره می برند.
توجه مسوولان دولت دوازدهم به پارکهای علم و فناوری نسبت به گذشته چگونه بوده و فعالیت شرکتهای پارک فناوری پردیس در اقتصاد داخلی و خارجی کشور چه تاثیری داشته است؟
صفاری نیا گفت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مهمترین حامی فعالیت های دانش بنیان و پارک فناوری پردیس بوده است. ما قصد داریم فضای پارک فناوری پردیس را تا پایان دولت دوازدهم به ۱۴۵ هکتار توسعه دهیم. همچنین در زمینه فروش شرکت های دانش بنیان در نظر داریم فروش دانش بنیان ها به ۲۰۰ هزار میلیارد ریال نزدیک شود.
وی تاکید کرد: سرمایه گذاری شرکت ها در پارک تاکنون بالغ بر ۲۳ هزار میلیارد ریال است که به حدود ۵۰ هزار میلیارد ریال خواهد رسید. همچنین در نظر داریم تعداد شرکت های عضو پارک از حدود ۳۵۰ مجموعه به ۶۰۰ مجموعه افزایش یابد و شاغلان در پارک هم به ۹ هزار نفر خواهند رسید. اکنون بیش از ۳۰۰ شرکت در صف ورود به پارک هستند.
وی یادآور شد: تا پایان دولت دوازدهم حداقل یک شعبه دیگر در تهران در قالب کارخانه نوآوری جدید راه اندازی خواهد شد.
رییس پارک فناوری پردیس گفت: در مدت زمان باقی مانده از دولت دوازدهم از ۱۰ درصد تاثیرگذاری اقتصادی در سطح دانش بنیان در عرصه ملی فراتر خواهیم رفت و با جذب متخصصین ایرانی خارج از کشور از رقم ۳۰ استارتاپ فعلی به رشد قابل توجهی خواهد رسید.
صفاری نیا افزود: ما همه نیازهای عمومی و تخصصی را برای کسب وکارهایی که می خواهند در عرصه بین الملل ورود پیدا کنند در پارک فراهم کرده ایم و محیط شهری جذاب با بهترین خدمات شهری، نیازهای تخصصی و حرفه ای شرکت ها در پارک فراهم شده است. با اطمینان میگویم از این لحاظ بهترین در منطقه هستیم و امکان جذب شرکتهای فناور خارجی را در پارک داریم.
وی یادآور شد: همه این دستاوردها در حالی است که به لحاظ بودجه ای رشدی نداشتیم و حتی کاهش هم داشته ایم، امیدوارم اگر حمایت بیش از پیش دولت باشد، عملکرد مناسبتری بتوانیم در عرصه ملی ارائه دهیم و تاثیرگذاری مناسب تری در جهش اقتصاد دانش بنیان کشور داشته باشیم.
منبع: ایرنا
گرد آوری شده توسط جعبه نوشته (داک باکس)
دیدگاه
دیدگاه ها غیر فعال است.