برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

میکروپلاستیک‌ها به اندام‌های انسان نیز راه یافتند

به گزارش روزنامه دیلی میل، محققان دانشگاه ایالتی «آریزونا» اولین محققانی هستند که مشاهده کردند این ذرات ریز پلاستیکی که از تجزیه پلاستیک های بزرگتر ناشی می شوند، می توانند وارد بافت های بدن انسان شوند.

میکروپلاستیک ها معمولا عرض کمتر از ۰.۲ اینچ (۵ میلی متر) دارند، اما ذرات به اصطلاح نانوپلاستیک می توانند کوچکتر از یک پنجم ضخامت یک تار موی انسان باشند.

مطالعات قبلی نشان داده اند که انسان ها و حیوانات می توانند این ذرات را از طریق آب آشامیدنی جذب و وارد دستگاه گوارش خود کنند.

اما یافته های مطالعه اخیر اولین یافته هایی است که نشان می دهد این ذرات می توانند در اندام های انسان از جمله کلیه ها، کبد و ریه ها جمع شوند.

باوجود اینکه اثر تجمع این ذرات در اندام های انسان هنوز مشخص نیست، اما کارشناسان آلودگی میکروپلاستیک را با التهاب، ناباروری و سرطان در حیوانات مرتبط دانسته اند  

«چارلز رولسکی» از دانشگاه آریزونا و نویسنده این مقاله گفت: پلاستیک ها محیط زیست را تقریبا هر مکانی از جهان را آلوده می کنند. اکنون شواهدی وجود دارد که پلاستیک ها به بدن انسان نیز راه یافته اند، اما مطالعات اندکی در این زمینه انجام شده است. در این مرحله هنوز نمی دانیم که آیا این پلاستیک ها می توانند خطری  برای سلامت انسان داشته باشند یا خیر.

رولسکی و همکارانش در این مطالعه، ۴۷ نمونه بافت انسانی را از ریه‌ها، کبد، طحال و کلیه ها از مخزنی را که برای بررسی شرایط عصبی مانند بیماری آلزایمر تأسیس شده بود، بررسی کردند.
آنها روشی را برای استخراج پلاستیک از بافت ها تهیه کردند که با کمک آن می توانند بافت ها را با استفاده از به اصطلاح طیف سنجی μ-Raman آنالیز کرد تا مواد مختلفی از جمله پلی کربنات، پلی اتیلن و پلی اتیلن ترفتالات را شناسایی کنند.

  جزییات ثبت نام پذیرفته شدگان دانشگاه آزاد

محققان متوجه شدند آلودگی پلاستیکی در تمام نمونه هایی که مورد تجزیه و تحلیل قرار داده بودند، وجود داشت؛ از جمله این آلودگی هاا« بیسفنول A»  بود که به رغم تمام نگرانی هایی که در مورد بی خطری آن وجود دارد هنوز هم برای ساخت بسیاری از انواع ظروف غذا مورد استفاده قرار می گیرد.

«رالف هالدن» سرپرست این پژوهش گفت: در زندگی روزانه، با پلاستیک ‌ها محاصره شده ایم. اکنون قصد داریم آلودگی ناشی از پلاستیک را در بدن انسان بهتر تعریف کنیم. تمرکز این پژوهش بر این است که آیا تکه ‌های پلاستیک در بافت‌ ها و اندام‌ های متفاوتی از انسان انباشته می ‌شوند و اگر این طور است، تجمع آنها در کدام بافت و اندام صورت می‌گیرد.

یافته های این مطالعه در نشریه انجمن شیمی آمریکا ارائه شده است.

منبع: ایرنا
گرد آوری شده توسط جعبه نوشته (داک باکس)