برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

همکاری وزارت صنعت با تولیدکنندگان برای حفظ چرخه تولید

«محمدرضا تاجدار» روز یکشنبه در نشست خبری با اشاره به اینکه دولت در صنعت دخانیات تصمیم‌های مطلوبی اتخاذ کرده است، گفت: در گام نخست، با صدور مجوز واردات کمک کرد تا به تولید مشترک داخلی برسیم.

وی از فعالیت ۱۵ واحد تولیدی در راستای تامین نیاز دخانی کشور خبر داد و افزود: این واحدهای تولیدی توانسته اند برای شماری اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم  ایجاد کنند.

تاجدار افزود: هشت واحد از ۱۵ واحد فعال، فعالیت خود را متوقف کرده اند و بقیه واحدها نیز با نیمی از ظرفیت خود فعالیت می‌کنند، این در حالی است که مرسوله به گمرک رسیده، ثبت سفارش نیز انجام شده اما گواهی آماری صادر نمی شود.

رییس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان، واردکنندگان و صادرکنندگان محصولات دخانی با اشاره به مصرف سالانه ۶۵ تا ۷۵ میلیارد نخ سیگار در کشور، گفت: با تولید ۵۵ میلیارد نخ سیگار در سال گذشته، موفق به راه اندازی چرخه تولید و پرداخت مالیات به دولت شدیم.

وی با بیان اینکه این صنعت در ایران سالانه ۳۰۰ میلیون یورو بازدهی دارد، افزود: تولید دخانیات ۵۰ هزار شغل مستقیم ایجاد کرده و ۱۵۰ هزار نفر نیز به طور غیرمستقیم در بخش توزیع و حمل و نقل مشغول فعالیت شده اند.

این مقام مسئول با بیان اینکه اگر نیازها تامین نشود، با مشکلاتی مواجه می شویم، ‌ افزود: در سه ماه گذشته ارزی به واحدهای دخانی تخصیص نیافته است در حالی که روال انجام واردات در صنعت تولید دخانیات این است که پس از دریافت پیش فاکتور در سامانه جامع تجارت به ثبت می رسید و بانک مرکزی استعلام های ضوابط کالایی را انجام می‌داد و بعد از دریافت کد ثبت سفارش، بانک عامل براساس قوانین بانک مرکزی گواهی آماری را صادر می‌کرد تا واحد تولیدی امکان ترخیص ماده اولیه را از گمرک داشته باشد.

  تجارت خارجی کشور از مرز ۴۴ میلیارد دلار گذشت

وی با اشاره به اینکه از اردیبهشت امسال گواهی آماری صادر نشده است، ‌ افزود: با وجود طی شدن روند دریافت گواهی، به دلیل تغییراتی که در گروه‌های کالایی اعمال شده، ارز نیمایی به مواد دخانی تعلق نمی‌گیرد که نیازمند تغییر گواهی با ارز اشخاص است.

رییس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان، واردکنندگان و صادرکنندگان محصولات دخانی اضافه کرد: از این رو باید مسیر دریافت گواهی دوباره طی شود تا بتوانیم مجوز لازم واردات را دریافت کنیم که این فرآیند حدود ۲ ماه زمان نیاز دارد.

تاجدار همچنین با اشاره به وجود ۵۰۳ نوع کالای قاچاق در بازار کشور گفت: دخانیات بازار کاملا رقابتی است و چنانچه تولید نتواند نیاز بازار را تامین کند، این صنعت دچار آسیب می‌شود.

وی با بیان اینکه دخانیات کالای اساسی نیست اما مصرف‌کننده فراوانی، افزود: این تولید، حتی در دوره جنگ متوقف نشد و امروز نیز برای ادامه فعالیت خود، نیاز به حمایت دارد.

رییس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان، واردکنندگان و صادرکنندگان محصولات دخانی با اشاره به اینکه با اختلال در چرخه عرضه و تقاضا، قیمت کالای دخانی افزایش می یابد، ‌ گفت:‌ در شرایط عادی ۸۰ درصد نیاز بازار از سوی تولیدکنندگان داخلی تامین می‌شد اما با توجه به کاهش تولید و نیاز بالای مصرف، قیمت ها نیز از کنترل خارج شده و سیر افزایشی طی می کند.

تاجدار ادامه داد: در صورت رفع مشکلات تخصیص ارز می‌توانیم بار دیگر بازار را دردست بگیریم و اجازه ندهیم محصولات قاچاقی که سلامت شهروندان را تهدید می کند، وارد نشود.

رییس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان، واردکنندگان و صادرکنندگان محصولات دخانی گفت: با توجه به شعار «جهش تولید» باید به واحدهای تولیدی توجه شود تا فعالیت آنها گسترش یابد و بتوانند نیاز کشور را تامین کنند.

منبع: ایرنا
گرد آوری شده توسط جعبه نوشته (داک باکس)