چهار پیوند کبد موفق در ۲ ماه بحرانی کرونا
دکتر محسن رضا منصوریان جراح و فوق تخصص پیوند اعضا دارای سابقه انجام موفق بیش از ۵۰۰ پیوند کبد است و در حال حاضر به عنوان ریس بخش پیوند کبد مرکز آموزشی درمانی فیروزگر فعالیت می کند.
به گزارش روز سه شنبه دانشگاه علوم پزشکی ایران، این جراح و فوق تخصص پیوند اعضا در گفت و گویی با تشریح فعالیت های این مرکز تخصصی در دوران شیوع کرونا در کشور اظهار داشت: بخش پیوند کبد تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران در مرکز آموزشی درمانی فیروزگر از اواسط تیر ۹۸ شروع به فعالیت کرد.
منصوریان افزود: در ماه های ابتدایی حدود ٣ الی ٤ پیوند کبد در این مرکز انجام می شد که این تعداد در بهمن گذشته به ٦ تا ٧ پیوند کبد در ماه رسید که رشد قابل ملاحظه ای برای یک مرکز جدید به حساب می آید.
وی یادآور شد: با شیوع ویروس کووید – ١٩ از اوایل اسفند گذشته و با اعلام وزارت بهداشت و انجمن پیوند اعضا ایران، تصمیم بر این شد که انجام پیوند کبد تنها برای بیماران حاد و شرایط اورژانس انجام شود به گونه ای که از ابتدای اسفندگذشته تا پایان فروردین ۹۹ تعداد کل پیوندهای کبد انجام شده در کشور نسبت به زمان قبل از شیوع بیماری کرونا به کمتر از ٣٠ درصد رسیده است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران خاطرنشان کرد: از اوایل اردیبهشت ماه با تصمیم ستاد ملی مبارزه با کرونا و وزارت بهداشت و براساس پروتکل های پیشنهادی، انجام اعمال الکتیو برای بیماران با سابقه بدخیمی (نیازمند جراحی) و درمورد بیمارانی که تاخیر در اعمال جراحی برای آنها می توانست خطر آفرین تر از بیماری کرونا باشد و همچنین برای کنترل نسبی این بیماری، این مراکز فعالیت خود را در این زمینه، با حفظ و رعایت اصول پزشکی، آغاز کرد.
منصوریان افزود: درهمین راستا در مرکز پیوند کبد دانشگاه علوم پزشکی ایران از ابتدای اردیبهشت تاکنون چهار مورد پیوند کبد انجام شد که هیچ مشکلی از جهت مواجهه و درگیری بیماران پیوندی با ویروس کرونا مشاهده نشد و هر چهار بیمار در سلامت کامل هستند.
وی اعلام کرد: در حال حاضر با تلاش و جدیت مسوولان بیمارستان فیروزگر، ساختمان جدیدی در این مرکز در حال ساخت است که پیش بینی می شود تا یک سال آینده بخش مجهزی با تمامی امکانات به روز دنیا جهت ارایه خدمت در همه زمینه های پزشکی از جمله پیوند کبد به بهره برداری برسد.
این پزشک فوق تخصص پیوند اعضا تاکید کرد: بیماری کرونا هنوز در کشور وجود دارد، هرچند که از شدت بیماری تا حدودی کاسته شده است ولی باید تمام موارد ایمنی را رعایت و هنگام مراجعه به مناطق شلوغ از پوشش بهداشتی لازم استفاده شود تا بتوانیم از این بحران عبور کنیم و خدمات بهتری ارایه کنیم.
منبع: ایرنا
گرد آوری شده توسط جعبه نوشته (داک باکس)
دیدگاه
دیدگاه ها غیر فعال است.