سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام: عملکرد محققان در نشریات جعلی رصد میشود
محمدجواد دهقانی پنجشنبه در نشست ویدیو کنفرانسی با دانشگاه تبریز عنوان کرد: مرکز منطقهای اطلاعرسانی علوم و فناوری (RICeST) و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) مستقر در شیراز با توجه به همهگیری ویروس کرونا، برای تسریع تعاملات علمی، آموزشی، پژوهشی و فناوری با دانشگاهها و مراکز علمیپژوهشی در کشور و نیز در سطح بینالملل جلساتی را در قالب ویدئو کنفرانس با هیات رئیسه دانشگاهها و مراکز آموزش عالی ایران و کشورهای اسلامی برگزار میکند.
وی هدف از این دیدارها را آشنایی با ظرفیتها و نیازهای دو طرف، در خصوص انجام تفاهمهای لازم برای گسترش سطح همکاریها عنوان کرد و افزود: حمایت از برگزاری همایش های مختلف در دانشگاهها از سوی وزارت علوم به مرکز منطقهای واگذار شده که به صورت نظام مند با نظارت وزارت علوم در حال انجام است.
رییس مرکز منطقهای و ISC ابراز داشت: علاوه بر این در سال جاری ارزیابی نشریات علمی کشور توسط تیمی تخصصی در سازمان در حال انجام است که نتایج اولیه استخراج شده که نتایج آن ارزیابی به صورت کامل اعلام خواهد شد.
دهقانی در تشریح اهداف بین المللی ISC در سال جدید به گسترش دامنه نمایه سازی نشریات از سطح نشریات کشورهای اسلامی به سطح نشریات سراسر جهان اشاره کرد و دلیل آن را پوشش هرچه کاملتر مقالات دانشمندان کشورهای اسلامی دانست که نه تنها در نشریات کشورهای اسلامی بلکه در نشریات سراسر جهان منتشر می شوند.
وی با توجه به وجود سه دسته نشریات در ISC ( مجموعه هسته، لیست اولیه و لیست در انتظار)، از دانشگاه تبریز خواست که در امر ارزیابی اعضای هیئت علمی توجه ویژه ای به مقالات منتشرشده در مجلات مجموعه هسته، شامل ۲۴ درصد از کل نشریات، داشته باشند؛ زیرا چنین نشریاتی از فیلترهای داوری و ارزیابی محتوایی با امتیاز بالایی عبور کرده و دارای ارزش علمی فراوان هستند.
دهقانی سپس به دستاورد بین المللی ISC تحت عنوان رتبه بندی جهانی دانشگاهها در سال ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ اشاره کرد و گفت: سازمان همکاری های اقتصادی D۸ خواستار رتبه بندی دانشگاه های عضو این سازمان شده که این امر توسط ISC محقق و نتایج اعلامی از سوی ISC بر روی وب سایت رسمی سازمان D۸ منتشر شد.
گروه هشت کشور اسلامی در حال توسعه با نام اختصاری گروه D۸ متشکل از هشت کشور در حال توسعهٔ اسلامی شامل ایران، ترکیه، پاکستان، بنگلادش، اندونزی، مالزی، مصر و نیجریه است.
این گروه ۲۵ خرداد ۱۳۷۶ به پیشنهاد نجمالدین اربکان رهبر حزب اسلامگرای رفاه و نخست وزیر وقت ترکیه با هدف تقویت همکاریهای اقتصادی کشورهای عضو تشکیل شد.
رییس مرکز منطقهای افزود: اطلاعات ارائهشده از سوی پایگاه استنادی به صورت خام است که دانشگاه های هدف می توانند از آن برای تعریف نقشه راه بهره گیرند.
میر رضا مجیدی، رئیس دانشگاه تبریز در این نشست از مرکز منطقه ای و ISC به عنوان بازوی کمکی برای هیات ممیزه های سراسر کشور تقدیر کرد و گفت: عملکرد این دو سازمان منجر به یکدستسازی عملکرد هیئتهای ممیزه شده است.
در ادامه، دو طرف در خصوص تعاملات مشترک به بحث و گفتوگو پرداختند.
منبع: ایرنا
گرد آوری شده توسط جعبه نوشته (داک باکس)
دیدگاه
دیدگاه ها غیر فعال است.