برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

چگونه با کرونا خداحافظی کنیم؟

به گزارش عصر سه شنبه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، علیرضا زالی اظهار داشت: با کرونا به سه شکل می‌توان خداحافظی کرد؛ اولین راه این است که خود ویروس در طبیعت تضعیف شود و قدرت بیماری‌زایی خود را از دست بدهد؛ این اتفاق برای اجداد کرونا مثل مرس و سارس اتفاق افتاده اما کرونا تاکنون این رفتار بیولوژیک را از خود نشان نداده است و هنوز هم شاهد بیماری‌زایی آن در سراسر جهان هستیم.

وی افزود: با این حال گفته می‌شود که با هر بار عبور ویروس از میزبانی به میزبان دیگر طبیعتا ضعیف می‌شود اما عدد این رفت و آمدها بالاست و شاید بین ۳۵ تا ۵۰ نفر باید این بیماری را بگیرند تا کمی از قدرت آن کاسته شود.

فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران تاکید کرد: در علم ویروس‌شناسی اصطلاحی به نام سقط خود به خودی در طبیعت داریم، بعضی ویروس‌ها پس از این که مدتی در طبیعت ماندند و شرایط زیست خود را پیدا نکردند، آرام آرام از بین می‌روند که از آن جمله می‌توان به ویروس آنفلوآنزا H۱N۱ یا مرس اشاره کرد.

فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر یادآور شد: این اتفاق تاکنون در مورد کووید ۱۹ یا سارس ۲ رخ نداده است و هیچ گزارشی در دنیا از این مسئله داده نشده است، البته خوشبختانه تا کنون گزارشی هم از تغییر جهش در ویروس داده نشده است.

وی درباره سایر سناریوها برای پایان کرونا گفت: راه دوم از بین رفتن کرونا پیداشدن درمان قطعی برای آن است و راه سوم نیز واکسن است، در غیر اینصورت باید کرونا را همچنان مهمان جامعه بشری بدانیم. 

هنوز کانون آلودگی در تهران وجود دارد

زالی با هشدار نسبت به تکرار سناریوی کرونا در خوزستان در سایر شهرها، گفت: اگر چه شاهد کاهش شیب بیماری در تهران هستیم، اما به نظر می رسد هنوز کانون‌های آلودگی در تهران وجود دارد و کسانی در معرضه ابتلا هستند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره وضعیت کرونا درتهران اظهار داشت: در تهران هنوز به کاهش نسبی پایدار نرسیده‌ایم و بخش عمده‌ای از ابتلاهای جدید را داریم.

وی ادامه داد: بنابراین به نظر می‌رسد که هنوز کانون‌های آلودگی در تهران وجود دارد و هنوز کسانی در معرضه ابتلا هستند.

زالی تاکید کرد: اگرچه در ۱۰ روز اخیر با کاهش مراجعات و بستری روبه‌رو بوده ایم و تعداد بیماران با روند کاهشی رو به رو است، با این حال نباید فریب بخوریم و احساس کنیم که بیماری در شهر تهران به پایان رسیده است، چرا که از اسفندماه تا به امروز شاهد  نوسانات زیادی در شهر تهران روبه‌رو بودیم.

 کرونا همچنان پابرجاست

وی افزود: اگرچه بردار عمومی بیماری رو به کاهش است اما شرایط شکننده تلقی می‌شود و نباید منجر به این شود که فکر کنیم در تهران کرونا به پایان رسیده است، بلکه کرونا همچنان پابرجاست و این رفتار و رعایت نکات بهداشتی از سوی ماست که منجر می‌شود بر این ویروس مقابله کنیم.

فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران درباره اینکه دلیل افت بیماری در تهران ضعیف شدن ویروس است یا کاهش ابتلا گفت: در تهران می توان درباره علت افت بیماری به  دانش شهروندان تهرانی  و تغییر رفتار بهداشتی مردم اشاره کرد.

ضرورت تداوم ایزولاسیون گروه های پرخطر

وی گفت: از هفته سوم اسفندماه در تهران متوجه شدیم که افراد پرخطر کمتر در معرض این ویروس قرار می‌گیرند بدین معنی که اگر خانواده‌ای فرد کهنسال دارد یا کسی که شرایط بیماری‌های زمینه را دارد کمتر در سطح شهر تردد کرده و در منزل مانده است.

زالی یادآور شد: قرنطینه باعث شد افرادی که در معرض خطر بیشتری چه از نظر ابتلا و چه از نظر فوت بودند ایزوله شوند و شرایط بهتری را شاهد باشیم، بنابراین ایزولاسیون گروه‌های پرخطر به عنوان یک راهبرد همچنان باید ادامه داشته باشد.

وی گفت: در نظرسنجی که در اواسط اردیبهشت‌ماه انجام دادیم، ۷۲ درصد شهروندان تهران به شستن دست‌ها به مدت ۲۰ ثانیه اعتقاد داشتند و بدان عمل هم می‌کردند.

مردم از رعایت نکات بهداشتی خسته نشوند

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی با ابراز نگرانی از عدم رعایت نکات بهداشتی توسط مردم اظهار داشت: تنها نگرانی که برای ما وجود دارد این است که در اپیدمی‌ها ممکن است مردم آرام آرام از رعایت نکات بهداشتی خسته شوند، بنابراین درخواست من از شهروندان تهرانی این است که همچنان نکات بهداشتی را رعایت کنند چرا که قطعا دلیل کاهش بیمار در شهر تهران در روزهای اخیر به دلیل رعایت ملاحظات بهداشتی بوده است. 

  هوای آلوده فشار خون کودکان را بالا می‌برد

برای دسترسی به واکسن کرونا به چه میزان زمان احتیاج است؟

زالی در مورد زمان کشف واکسن بیماری کرونا گفت: در طول دو هفته اخیر اخبار خوبی در مورد کشف واکسن این بیماری داده شده است، همکاران ما در شرکت‌های دانش‌بنیان، انستیتو پاستور، معاونت علمی فناوری رئیس جمهوری، ستاد اجرایی فرمان امام و … در حال تلاشند تا واکسن این بیماری کشف شود اما پروسه ساخت واکسن در مورد ویروسی نوپدید که ساختارش هنوز معلوم نیست زمانبر است.

وی ادامه داد: با این حال گزارش‌های خوبی از آکسفورد، فرانسه، ایالات متحده و … می‌رسد. به صورت کلی برای کشف واکسن یک بیماری ۱۸ ماه زمان لازم است اما پیشبینی من با توجه به سرعت بالای مراکز تحقیقاتی این است که این زمان باید کاهش پیدا کند.

آیا با یکبار ابتلا به ویروس کرونا نسبت به بیماری مصون می شویم؟

زالی این که آیا کسی که این بیماری را بگیرد از ابتلا مجدد به آن در امان است، یا خیر، گفت: گزارشات مختلفی وجود دارد، اما تاکنون هیچ گزارش قطعی مبنی بر این که اگر کسی یکبار کرونا گرفت دیگر به این بیماری مبتلا نمی‌شود وجود ندارد.

وی تاکید کرد: البته اگر در فردی که به کرونا مبتلا شده آنتی بادیg به میزان کافی شکل بگیرد و بقا داشته باشد فرد نسبت به بیماری مصون می‌شود.

بررسی علل قرمز شدن وضعیت کرونا در خوزستان

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در استان تهران در مورد شرایط خوزستان و قرمز شدن آن گفت: این موضوع دو دلیل دارد؛ اول اینکه در خوزستان ۵ آزمایشگاه تخصصی وجود دارد و حتی کسانی که به صورت خفیف مبتلا شده‌اند نیز شناسایی می‌شوند.

زالی ادامه داد: دوم این که بخش زیادی از فاصله‌گذاری مخدوش شد و شهرهایی که در خطر کمتری بودند با تغییر رفتار مدنی و اجتماعی خود در معرض بیماری قرار گرفتند.

وی تاکید کرد: دقت داشته باشید که سناریوی خوزستان در هر شهری ممکن است تکرار شود و نگرانیها و هشدارهای ما به همین دلیل است. 

 کرونا؛ بیماری هزارچهره

وی با اشاره به علائم جدید این بیماری گفت: در تهران شاهد شیفت علائم تنفسی به سمت علائم گوارشی بودیم. یعنی به غیر از تب، سرفه و درد عضلانی شاهد اسهال‌های گوارشی نیز هستیم. البته از دست دادن حس بویایی و چشایی نیز علامت جدید این بیماری است که در جهان گزارش شده است.

به نظرم کرونا را باید بیماری هزار چهره بدانیم که علائم متعدد آن در کشور ما نیز گزارش شده است. از بروز سکته مغزی در جوانان تا مشکلات قلبی، تنفسی و … این ویروس بسیار عجیب و فریبنده است.

 آیا کووید ۱۹ ساخته بشر است؟

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا احتمال دارد این ویروس ساخته بشر باشد یا خیر، گفت: بعضی نکاتی که در این بیماری وجود دارد این ظن را تقویت می‌کند که ساخته دست بشر باشد، برای مثال بعضی وقت‌ها داروی ضد ابولا روی آن کار می‌کند، بعضی وقت‌ها پاسخ مثبتی به داروهای ضد ایدز می‌دهد و … تقریبا چنین ویروسی را در آرشیو پزشکی سراغ نداریم.

فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران ادامه داد: البته فرض غالب سازمان بهداشت جهانی این است که این ویروس یک ویروس طبیعی است که میزبان اصلی آن خفاش‌ها بودند و سپس از طریق یک واسطه به انسان منتقل شده و انسان را مبتلا کرده است.

زالی با اشاره به زمان بازگشایی رستوران‌ها گفت: دوستان ما در وزارت بهداشت پروتکل بسیار خاصی را نوشتند که بعد از عیدفطر برای رستوران‌ها اجرا خواهد شد. البته باید با رعایت نکات بهداشتی باشد. سفرها آغاز شده است اما توصیه ما به مردم این است که نکات بهداشتی را حتما رعایت کنند. هر شرایط سفیدی شکننده است و می‌تواند اتفاقات بدی رخ بدهد. البته باید بگویم که شرایط فعلی برای سفر رفتن مناسب نیست و شاید بهتر باشد سفر را به زمان دیگری موکول کنیم.

منبع: ایرنا
گرد آوری شده توسط جعبه نوشته (داک باکس)