برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

مبارزه با آفات سن در بیش از ۵۰ هزار هکتار از اراضی تهران

«کریم ذوالفقاری» عصر دوشنبه در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: در سالجاری ۴۳ هزار و ۸۴۳ هکتار از اراضی کشاورزی استان تهران زیر کشت گندم رفته که تاکنون به میزان ۷۹ درصد این اراضی معادل ۳۴ هزار و ۴۲۳ هکتار مبارزه با سن مادر صورت گرفته است.

وی افزود:  ۲۹ هزار و ۱۱۲ هکتار از اراضی کشاورزی استان زیر کشت جو رفته که به میزان ۵۴ درصد این اراضی نیز مبارزه با سن مادر صورت گرفته است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران ادامه داد: مبارزه به موقع با سن غلات باعث افزایش کیفیت محصول می شود به طوری که سال گذشته با اقدامات انجام شده و مبارزه به موقع گندم استان از کیفیت خوبی برخوردار بود.

وی خاطرنشان کرد: به همت تمامی کشاورزان و توجه به توصیه‌های متخصصین، سن‌زدگی در مزارع گندم استان تهران امسال به صفر رسیده و بهترین محصول برای تولید نان به دست می‌آید.

ذالفقاری یادآور شد: دست یابی به افتخار تولید گندم با کیفیت با مراقبت مناسب کشاورزان از مزارع انجام شده به طوری که امسال به هیچ عنوان بیماری زرنگ زرد و سن‌زدگی در مزارع گندم استان تهران رخ نداده است.

وی گفت: به صفر رسیدن سن‌زدگی مزارع گندم در حالی است که در گذشته ۲۱ درصد از محصول گندم استان تهران سن‌زده و این رقم در سال ۹۵ به هفت درصد رسیده بود، آفتی که کیفیت گندم را برای پخت نان به شدت کاهش می‌دهد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران تاکید کرد: آفت سن، خرطوم خود را در هر قسمت از گیاه گندم که بیرون از خاک قرار دارد وارد کرده و باعث می‌شود تا از محل ورود خرطوم حشره به بالای گیاه، به رنگ زرد تا زرد مایل به قهوه ای در آمده و خوشه ها سفید رنگ ‌شوند، در این صورت است که کیفیت نانوایی محصول به شدت پائین می‌آید و مراکز خرید نیز چنین محصولی را تحویل نمی‌گیرند.

  برگزاری هشتمین آزمون استخدامی کشور به دی ماه موکول شد

به گفته وی، در سال زراعی جاری بیش از ۵۰  هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان تهران زیر کشت جو رفته و ۲ هزار و ۷۰۰ هکتار به کاشت گیاه روغنی کلزا اختصاص یافته که پیش‌بینی می‌شود از هر هکتار مزرعه کلزا، ۴ تن محصول برداشت شود.

ذوالفقاری همچنین مزارع علیه ملخ نیز اشاره کرد و گفت: تاکنون ۲ هزار و ۴۰۰ هکتار از مزارع استان تهران دیده بانی علیه ملخ صورت گرفته است.

سن علات با نام علمی” Eurygaster integriceps” از مهمترین آفات گندم و جو است که با تغذیه از گندم و جو در مراحل مختلف رویشی موجب کاهش عملکرد (خسارت کمی) و از بین بردن خاصیت نانوایی (خسارت کیفی) می شود.

اگر از هر صد دانه گندم ۵ دانه آلوده به سن باشد این گندم کیفیت لازم جهت تهیه نان را نخواهد داشت ، آفت سن در این مرحله می تواند تا ۱۰۰ درصد به دانه های گندم حمله کند و آنها را نابود کند.

منبع: ایرنا
گرد آوری شده توسط جعبه نوشته (داک باکس)