برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

۱۱هزار کیلومتر مسیر؛ تور مجازی ۲۴ اثر تاریخی ثبت جهانی کشور

محمدحسن طالبیان  روز چهارشنبه در نشستی  در مجموعه کاخ گلستان  با قدردانی از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای همکاری با وزارت میراث فرهنگی در خصوص بازدید مجازی از موزه‌ها در تعطیلات نوروز ۹۹ گفت: این فرصت تاریخی را غنیمت می‌دانم و درست است که شیوع کرونا مشکلاتی را ایجاد کرده و ناراحت‌کننده است اما انسان‌ها باید تهدیدها و مشکلاتی که برای آن‌ها به وجود می‌آید را به یک فرصت تبدیل کند.

او افزود: خوشبختانه همکاری بسیار خوبی بین این دو وزارتخانه ایجاد شد و در جدیدترین گام همکاری بین این دو دستگاه، مقررشده است تا یک برنامه مشخصی برای بازدید مجازی از موزه‌ها، کاخ‌موزه‌ها، اماکن فرهنگی تاریخی اجرا شود و در گام جدید نیز بازدید مجازی از پایگاه‌های میراث جهانی را در دستور کارداریم.

طالبیان گفت: قصد داریم به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی شود که این همکاری‌ها بعد از مهار کرونا نیز ادامه داشته باشد چراکه میراث فرهنگی بسیار ارزشمند است و ایجاد بستر مناسب برای بازدید حضوری و مجازی یک فرصت مناسب برای آشنایی هرچه بیشتر با میراث غنی تاریخی و فرهنگی است.

او اضافه کرد: اردیبهشت همیشه برای حوزه میراث فرهنگی دارای اهمیت بوده چراکه بعد از عبور از روز جهانی بناها در آخر فروردین به‌روز جهانی موزه و هفته میراث فرهنگی در اردیبهشت می‌رسیم. در این میان با توجه به شیوع کرونا امکان سفر برای گردشگران وجود ندارد لذا به نظر می‌رسد فراهم شدن بستر بازدید مجازی از آثار تاریخی و موزه‌ها یک فرصت مناسب است.

معاون میراث‌فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی افزود: این طرح با عنوان ۱۱ هزار کیلومتر مسیر با همکاری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و گروه گردشگری مارکوپولو اجرا خواهد شد و ۲۴ اثر تاریخی ایران که ثبت جهانی شده در فضای مجازی برای علاقه‌مندان قابل بازدید است و یک تور مجازی بسیار خوب تعریف‌ شده است.

او در ادامه گفت: همچنین برای بازدید از آثار ثبت ملی نیز می‌توان برنامه‌ریزی کرد و بعد از ماه مبارک رمضان این فرصت بازدید مجازی برای این آثار نیز فراهم شود و آثاری که اهمیت بیشتری دارد و کمترمعرفی شده است، در قالب تورمجازی معرفی شوند.

طالبیان ادامه داد: در ادامه همکاری‌ها با وزارت ارتباطات به یک تفاهم خوب دیگری رسیدیم. یک صندوق ذخیره اطلاعات دیجیتالی با همکاری وزارت ارتباطات تشکیل خواهد شد و دو دیتاسنتر با ظرفیت بسیار بالا به این موضوع اختصاص خواهد یافت و آرشیو عکس، فیلم و … مرتبط با آثار فرهنگی تاریخی که یک ثروت غیرقابل جایگزین است، در این صندوق دیجیتال ذخیره خواهد شد.

  هزینه آزمون‌های «تافل» و «جی آر ای» اعلام شد

آغاز طرح ۱۱هزار کیلومتر مسیر ازچغازنبیل

امیر ناظمی معاون وزیر ارتباطات و رئیس مرکز فناوری اطلاعات ایران نیز در این نشست گفت: در این طرح که از چغازنبیل آغاز می‌شود، هرروز یک ساعت ونیم به‌صورت مجازی فیلم و تصاویر پخش می‌شود.

ناظمی ادامه داد: شیوع ویروس کرونا به‌عنوان یک چالش جهانی ما را بر این داشت تا یک کار جدید ارائه دهیم و این قدم در نوروز ۹۹ با بازدید مجازی از موزه‌ها برداشته شد و بیش از انتظار ما مورد استقبال قرار گرفت که در همین رابطه تصمیم گرفتیم این موضوع نیز در ادامه اجرایی شود.

معاون وزیر و رئیس مرکز فناوری اطلاعات ایران در بخش دیگری از صحبت‌های خود، تصریح کرد: اتفاق مهمی که در این خصوص وجود دارد نوع نگاه هم‌افزایی بین دو وزارتخانه و نیز همکاری بخش خصوصی در این طرح است که منجر به برگزاری تور مجازی به مساحت ۱۱ هزار کیلومتر شده است.

او افزود: بازدید مجازی از اماکن تاریخی در این طرح برای علاقه‌مندان کاملاً رایگان است و این امکان وجود دارد که مخاطب در طول بازدید مجازی می‌تواند سؤالات خود را مطرح کند و کارشناسان میراث فرهنگی به‌صورت آنلاین پاسخ خواهند گفت.

آغاز طرح بازدید مجازی از ماه رمضان

احمد محیط طباطبایی مدیر ایکوم ایران نیز این نشست گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا یکی از موضوعاتی که موردتوجه گرفت، بازدید مجازی از موزه‌ها و اماکن فرهنگی و تاریخی است که در همین رابطه در ماه مبارک رمضان با پشتیبانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بازدید مجازی از موزه‌ها و اماکن فرهنگی – تاریخی در دستور کار قرار خواهد گرفت.

او افزود: در این طرح ۲۴ اثر تاریخی ایران که ثبت جهانی شده است به‌صورت مجازی در قالب یک تور به علاقه‌مندان معرفی می‌شود؛ در این طرح معاونت میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، ایکوم ایران و گروه گردشگری مارکو پولو مشارکت دارند و در ماه مبارک رمضان در بستر فضای مجازی اجرایی خواهد شد.

او ادامه داد: این طرح از روز سوم ماه مبارک رمضان آغاز می‌شود و هرروز از ساعت ۱۷ الی ۱۸:۳۰ به‌صورت زنده اجرا می‌شود. در شب‌های قدر معماری و فضای معنوی حرم مطهر امام رضا (ع) از طریق فضای مجازی برای علاقه‌مندان پخش می‌شود و بعد از شب‌های قدر سایر اماکن تاریخی ثبت جهانی به‌صورت مجازی بازدید خواهند شد.

منبع: ایرنا
گرد آوری شده توسط جعبه نوشته (داک باکس)