برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

پارک‌های علم وفناوری در جبهه مقابله با کرونا جهاد کردند

به گزارش روز شنبه روابط عمومی صندوق نوآوری وشکوفایی ریاست جمهوری، مهدی کشمیری با تاکید بر اهمیت نقش پارک‌های علم و فناوری درتامین نیازهای کشور به اقلام ومحصولات مرتبط با حوزه پیشگیری ومقابله با ویروس کرونا، اظهارداشت: پارک‌های علم وفناوری پس از شیوع کرونا در تمامی ایام تعطیلات نوروز مشغول به فعالیت بودند تا نیازهای کادر درمان و مردم در مواجهه با این ویروس را تامین کنند و انصافا در این زمینه جهاد کردند و حقیقتا بنده افتخار می‌کنم که با این مجموعه‌ها مانوس هستم که اینچنین در بزنگاه‌های حساس حضور پیدا می‌کنند.

پارک‌های علم و فناوری بازیگر اصلی حوزه فناوری در استان‌ها هستند
وی افزود: اگر تهران را به واسطه بزرگی و بازیگران متنوعی که در عرصه فناوری دارد کنار بگذاریم، به ضرس قاطع می‌گویم بازیگر اصلی حوزه نوآوری وفناوری در استان‌ها،پارک‌های علم وفناوری هستند،در ماجرای کرونا هم همین طور است؛ یعنی اگر شما به استان‌ها رجوع و درباره مجموعه فعالیت‌های فناورانه آنها درباره کرونا بررسی کنید، می‌بینید عمده فعالیت‌ها در این عرصه در پارک‌های علم و فناوری شکل گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: به طور مثال امروز شرکتی که در حوزه تولید دستگاه‌های ونتیلاتور (تنفس مصنوعی) بسیار فعال است، عضو پارک علم و فناوری خراسان رضوی است که با استفاده از تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ظرفیت تولید خود را افزایش داده است.

عضو هیات عامل صندوق نوآوری وشکوفایی درباره نقش پارک‌های علم وفناوری در توسعه اقتصاد دانش بنیان و فعال‌تر شدن اکوسیستم فناوری درکشور، گفت: پارک‌ها از جمله زیرساخت‌های عصر مبتنی بر دانایی هستند، با ورود به توسعه کشور مبتنی بر دانایی، یکسری زیرساخت‌های جدید در بحث اقتصاد و توسعه شکل گرفت که پارک‌های علم وفناوری از جمله آنها است.

وی ادامه داد: ما اگر پیشتر همزمان با عصر توسعه صنعتی، شهرک‌های صنعتی را ایجاد کردیم می‌بایست برای توسعه دانایی از طریق ایجاد شرکت‌های دانش بنیان و شرکت‌های فناور نیز زیرساختی را فراهم می‌کردیم که این زیرساخت همان پارک‌های علم و فناوری است که سال‌ها است در کشور ایجاد شده است، این پارک‌ها در واقع محل تجمیع شرکت‌های دانش بنیان و فناور است که خدمات مختلفی نظیر مشاوره، پشتیبانی و منتورینگ به این شرکت‌ها ارائه می‌کنند.

کشمیری اظهارداشت: وظیفه اصلی پارک‌های علم وفناوری حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و واحدهای فناور و کمک به آنها برای تجاری‌سازی محصولاتشان است،یادآور شد: در حال حاضر حدود 45 پارک علم و فناوری در کشور داریم که بخشی از آنها پارک‌های استانی هستند، تعدادی از این پارک‌ها نیز وابسته به دانشگاه‌ها هستند، همچنین یک پارک وابسته به بخش خصوصی داریم و دو پارک نیز زیرنظر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مشغول به فعالیت هستند.

به دنبال ایجاد پارک‌های تخصصی علم و فناوری هستیم
سرپرست دفتر سیاست گذاری و برنامه ریزی امور فناوری وزارت علوم درباره چشم‌انداز این وزارتخانه در بحث توسعه کمی و کیفی پارک‌های علم و فناوری نیز گفت: ما در نظام نوآوری یک نوآوری منطقه‌ای و یک نوآوری بخشی داریم، نظام منطقه‌ای به معنای تشکیل پارک‌ها در استان‌ها است، نوآوری بخشی نیز به معنای ایجاد پارک‌های تخصصی مثل پارک علم وفناوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است.

وی افزود: ما در بخش منطقه‌ای به تعداد کافی پارک‌ علم وفناوری ایجاد کرده‌ایم اما در حوزه بخشی ایجاد پارک‌های تخصصی را در دستور کار داریم، یعنی مشابه پارکی که در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات شکل گرفته در بخش‌های مختلف نفت، کشاورزی و … ایجاد کنیم، حتی اگر بخش‌های مختلف اقتصادی نیز علاقه‌مند به ورود به ایجاد این زیرساخت باشند، ما آماده همکاری هستیم.
کشمیری گفت: سیاست ما این است که اگر تقاضایی برای تاسیس پارک در بخش‌های تخصصی ارائه می‌شود سریع در دستور کار قرار گیرد، پشتوانه اصلی این پارک‌های تخصصی نیز آن وزارتخانه یا بخش مربوطه خواهد بود،امروز بیش از هشت هزار شرکت دانش بنیان و واحد فناور در پارک‌های علم و فناوری مستقر شده‌اند، حدود 60 هزار نفر نیز در این شرکت‌ها مشغول به فعالیت هستند، بین 10 تا 12 هزار میلیارد تومان هم گردش مالی این شرکت‌ها البته بنا به اظهار خود آنها است ولی برآورد بنده رقمی بیش از 15 هزار میلیارد تومان است.

  قیمت مرغ گرم ۱۵ هزار و ۷۵۰ تومان تعیین شد

بسته ویژه صندوق نوآوری برای حمایت از پارک‌های علم و فناوری و شرکت‌های مستقر در آن
سرپرست دفتر سیاست گذاری و برنامه ریزی امور فناوری وزارت علوم درباره نحوه تعامل پارک‌های علم و فناوری با صندوق نوآوری و شکوفایی در حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و فناور تصریح کرد: یکی از مخاطبان صندوق نوآوری همین شرکت‌های مستقر در پارک‌های علم وفناوری هستند و در واقع این شرکت‎ها بهره‌بردار خدمات وتسهیلات صندوق نوآوری بشمار می‌آیند، اما کاری که ما در وزارت علوم با صندوق نوآوری آغاز کردیم این بود که نگاهمان را توسعه بخشیم، لذا بسته اختصاصی و ویژه‌ای برای حمایت از پارک‌های علم و فناوری در صندوق نوآوری در نظر گرفته شد.

کشمیری افزود: بر اساس این بسته اختصاصی، پارک‌ها به عنوان یک عنصر منطقه‌ای، شریک کاری صندوق نوآوری در زیست بوم فناوری آن منطقه می‌شوند،به عبارت دیگر هر کدام از شرکت‌های مستقر در پارک ارتباطی علاوه بر اینکه با صندوق نوآوری در ارتباط است، پارک‌ها نیز یکسری مسئولیت‌هایی را در قبال این شرکت‌ها بعهده می‌گیرد. از جمله این مسوولیت‌ها کمک به صندوق نوآوری در حوزه توانمندسازی شرکت‌های دانش بنیان و فناور است.
وی با یادآوری اینکه بخش بزرگی از راهبری ونظارت بر صندوق‌های پژوهش وفناوری در استان‌ها از طریق پارک‌های علم و فناوری انجام می‌شود، افزود: با تدبیری که در دوره جدید هیات عامل صندوق نوآوری اندیشیده شد و با استفاده از ظرفیت‌های کاری صندوق‌های پژوهش و فناوری، امکان سرویس‌دهی صندوق نوآوری به شرکت‌های فناور که لزوما مجوز دانش بنیان هم ندارند و در پارک‌ها مستقر هستند، فراهم شده است.
وی در ادامه درباره تاثیرگذاری پارک‌های علم وفناوری در توسعه اکوسیستم فناوری درکشور، تصریح کرد: تصور بنده این است که وقتی ما از تهران خارج می‌شویم بخش بزرگی از کیک نوآوری و فناوری در استان‌ها سهم پارک‌های علم و فناوری است،به طور مثال در همین مسئله کرونا با تدبیر صندوق نوآوری و شکوفایی، پارک‌های علم و فناوری به پیشقراولان مقابله با ویروس کرونا درحوزه فناوری تبدیل شدند، در واقع پارک‌ها هستند که مخاطب مجامع استانی و ملی در بحث کرونا شده و سررشته بحث را دست گرفته‌اند.

بیشترین توجه به پارک‌ها در دوره جدید فعالیت صندوق نوآوری صورت گرفته است
عضو هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی یادآور شد: امروز عمده برنامه‌ها و هماهنگی‌های صندوق نوآوری و شکوفایی در استان‌ها برای خدمات‌رسانی بیشتر به شرکت‌های دانش بنیان و واحدهای فناوری از طریق پارک‌های علم وفناوری انجام می‌شود.

کشمیری همچنین گفت: در دوره جدید فعالیت صندوق نوآوری با تدابیری که اتخاذ شده است، بیشترین توجه به پارک‌های علم و فناوری شده است، حضور نمایندگان وزارتخانه‌های علوم، بهداشت و وزارت ارتباطات در ترکیب هیات عامل صندوق نوآوری باعث شده است تا ارتباط بخش‌های مختلف با صندوق ارگانیک‌تر شود.

وی تاکید کرد: نگاه باز صندوق به توسعه فعالیت‌هایش در دوره جدید نگاهی فعال بوده است نه نگاه غیرفعال، یعنی منتظر نمی‌نشیند شرکت‌های دانش بنیان و فناور به صندوق مراجعه و درخواست دریافت خدمات و تسهیلات را ارائه دهند بلکه خود در زیست بوم فناوری کشور به سراغ شرکت‌ها می‌رود تا با آنها ارتباط بگیرد و این مسئله هم در کیفیت و هم در تنوع خدمات و سرویس‌هایی که ارائه می‌دهد مشهود است، این هم باعث شد پارک‌های ما به خوبی از این نگاه بهره ببرند و به توسعه فعالیت‌هایشان کمک کند.

قائم مقام معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم ، یکی از بزرگ  ترین اقدامات صندوق نوآوری و شکوفایی در دوره جدید فعالیت خود را توسعه همکاری باصندوق‌های پژوهش و فناوری به عنوان یکی از همکاران اکوسیستم فناوری در کشور عنوان کرد و اظهارداشت: امروز پارک‌های علم و فناوری بهره‌بردار اصلی خدمات صندوق‌های پژوهش به شرکت‌های دانش بنیان و فناور در استان‌ها هستند.

منبع: ایرنا
گرد آوری شده توسط جعبه نوشته (داک باکس)